Ювелірна робота: львівські лікарі провели унікальну операцію

Львівські лікарі провели унікальну операцію. Фото: pexels.com

Львівські лікарі провели унікальну операцію. Фото: pexels.com

Події
03 червня 2021 10:53

Львівські лікарі провели унікальну операцію. Вони першими в Україні встановили 8-місячному хлопчику стимулятор нерва діафрагми. До цього він дихав за допомогою апарата ШВЛ. Читайте новини Львова на VG Львів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Завдяки стимулятору нерва діафрагми, який хлопчику встановили хірурги Львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ, він зможе дихати самостійно.

Операцію провели 2 червня. Вона тривала чотири години. Це була надскладна операція і її не лише у Львові, а й в Україні проводили вперше. І у світі таких операцій не то що дітям, а й дорослим проводять доволі мало. Скажімо, у США, найменша дитина, якій встановили стимулятор нерва діафрагми, мала три роки. Львівські ж хірурги встановили його немовляті, повідомили в ОХМАТДИТі.

Хірургам вдалося провести операцію малоінвазивним способом, тобто через три невеликі проколи. Через деякий час, коли рани загояться, організм хопчика звикне жити зі стимулятором, йому проведуть ще одну операцію і поставлять стимулятор ще зліва. Ставити відразу два лікарі не могли, бо дитина дуже маленька і розробники стимулятора радили ставити їх поступово.

Дитина зараз у реанімації, де його виходжує команда реаніматологів. Стан хлопчика стабільний.

Малюку відразу після народження встановили надзвичайно рідкісний діагноз – двобічний парез діафрагми. Його діафрагма не скорочується і легені не можуть самостійно набрати повітря. Усі вісім місяців дихати маленькому допомагав апарат ШВЛ і він весь цей час провів у лікарні.

Стимулятор нерва діафрагми коштував 50 тисяч доларів і його виробляють у США. Благодійний фонд «Із янголом на плечі» з ініціював збір коштів для порятунку хлопчика і до нього приєдналося майже 10 тисяч людей з різних куточків України. Загалом зібрали майже 2 мільйони гривень.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах