Візуалізація: у Львові реконструюють територію довкола залізничного вокзалу

У Львові реконструюють територію довкола залізничного вокзалу. Фото: Андрій Білий

У Львові реконструюють територію довкола залізничного вокзалу. Фото: Андрій Білий

Події
08 червня 2021 13:55

У Львові реконструюють територію довкола залізничного вокзалу. Там збудують готелі, офіси та багаторівневі паркінги. Більша частина цих земель належить «Укрзалізниці». Читайте новини Львова на VG Львів.

 Як повідомив бізнес-омбудсмен Львова Сергій Кіраль, йдеться про ділянку між площею Двірцевою та вулицею Городоцько, що сягає майже 18 гектарів землі, більша частина якої належить Укрзалізниці. Там, окрім вокзалу, є будівлі різного призначення, зокрема й ті, які нині не використовують. Місто пропонує звести там велику кількість офісних площ, громадської забудови, а також готелі і багаторівневі паркінги, пише Тvoemisto.tv.

«Те, що відбувається зараз – це прогрес, бо територією біля вокзалу ніхто не цікавився десятиліттями. Є політична воля. Є рішення про включення цієї території і Львівського вокзального комплексу до програми із підготовки до проєкту державно-приватного партнерства. Зараз йде підготовка техніко економічного обгрунтування», – зазначив Сергій Кіраль.

Фото: tvoemisto.tvФото: tvoemisto.tv

Техніко-економічне обгрунтування для цього готує «Укрзалізниця» разом із аудиторською компанією Ernst & Young.

За словами Сергія Кіраля, територія поблизу Львівського вокзалу приваблива для інвесторів. Вона недалеко від центру, має непогане сполучення із усіма районами міста, якщо його допрацювати – вокзал стане своєрідним хабом, туристичним, транспортним, бізнесовим.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев розповів, що йдеться не лише про розбудову території, а й про облаштування сучасної автостанції.

«Десь на площі Двірцевій таку автостанцію розмістити нереально, там і так багато місця відведено міському транспорту. Її можна перенести ближче до вулиці Кульпарківської. Загалом на цій території ми передбачили велику кількість офісних площ, громадської забудови, готелі. З цього можна робити певний комерційний прибуток, але воно відкриє перспективи для міста. Там може бути конгрес-зал, чи якийсь туристичний осередок. Може бути променад зелений, який буде вести на вокзал, паралельно до вулиці Чернівецької», – додав він.

Фото: Андрій БілийФото: Андрій Білий

Основне завдання, зазначив головний архітектор Львова, це перенести приміський ближче до головного вокзалу, окільки зараз потрібно йти пішки 10 хвилин від одного вокзалу до іншого.

 «Зараз на площі Двірцевій збудували міський транспортний вузол. Важливо до нього наблизити приміський вокзал транзитним коридором, щоби можна було не виходячи на вулицю перейти з приміського на головний. А після приміського зробити автостанцію з можливістю швидкого сполучення з вулицями, які виходять до Городоцької», – зазначив він.

Нагадаємо, на площі Двірцевій, що перед залізничним вокзалом, запрацював фонтан з кольоровою підсвіткою. Його облаштували у межах масштабної реконструкції , яку завершили минулого року.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах