Продавав саморобну зброю: на Львівщині втретє затримали священника

На Львівщині втретє затримали священника. Фото поліції

На Львівщині втретє затримали священника. Фото поліції

Події
11 червня 2021 13:15

На Львівщині правоохоронці вже втретє затримали священника за торгівлю зброєю та боєприпасами. Чоловік купував травматичну зброю, переробляв її у вогнепальну і продавав, розсилаючи замовлення через пошту. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили у пресслужбі поліції Волинської області, кілька місяців тому волинські оперативники отримали інформацію, що мешканець Львівської області реалізовує перероблену зброю та боєприпаси.

«Спритник купував травматичну та газову зброю, переробляв її під вогнепальну і реалізовував через пошту. При цьому власних контактів він не надавав, що дещо ускладнило оперативникам швидко вийти на його слід», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці таки встановили особу зловмисника – ним виявився 47-річний мешканець Львівської області, священнослужитель в одному з сіл. Тоді поліцейські під прикриттям придбали в нього зброю, а згодом затримали.

За місцем проживання продавця зброї провели обшуки, під час яких виявили й вилучили документи, що підтверджують причетність до протиправної діяльності, технічні пристрої й засоби зв’язку, а також пістолети, боєприпаси, глушники й інші речі, пов’язані зі злочинною діяльністю.

На Львівщині втретє затримали священника. Фото поліціїНа Львівщині втретє затримали священника. Фото поліції

На Львівщині втретє затримали священника. Фото поліціїНа Львівщині втретє затримали священника. Фото поліції

На Львівщині втретє затримали священника. Фото поліціїНа Львівщині втретє затримали священника. Фото поліції

Нині чоловік затриманий, кілька років тому його вже притягували до відповідальності за аналогічні злочини. За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України) порушнику загрожує позбавлення волі від 3 до 7 років.

За інформацією Zaxid.net, затриманим за торгівлю зброєю є 49-річний В'ячеслав Коновалов із села Бортятин Мотиського району. Він є священнослужителем неканонічної Російської істинно-православної церкви. Перед цим його вже двічі затримували, однак після першого разу звільнили від відповідальності, присудивши умовне покарання, а другу справу досі розглядають у суді.

Нагадаємо, правоохоронці спіймали серійного крадія, який пограбував щонайменше вісім сільських церков. За скоєне 22-річному хлопцю, який вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності, загрожує до шести років позбавлення волі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах