Велике село: на газоні у Львові посадили картоплю

На газоні у Львові посадили картоплю. Фото: Марія Борис

На газоні у Львові посадили картоплю. Фото: Марія Борис

Події
15 червня 2021 10:32

У соціальних мережах львів’яни жваво обговорюють стихійне садівництво у місті. Так, у Франківському районі невідомі висадили картоплю, а на щойно відремонтованій вулиці Шевченка жінка облаштувала клумбу, знищивши газон. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Хотілось дізнатись історію цієї грядки на Науковій 11-13. Це якийсь громадський проект, чи кожен може собі посадити  бульби біля хати», - написала Марія Борис у спільноті «Гаряча лінія міста Львова».

На газоні у Львові посадили картоплю. Фото: Марія БорисНа газоні у Львові посадили картоплю. Фото: Марія Борис

У коментарях думки людей розділились. Багато містян скаржаться на такі незаконні насадження і вважають, що городині місце винятково на грядках у селі. Однак дехто таки встав на захист невідомих львівських фермерів, пояснюючи свою позицію тим, що «не шкода, хоча б люди матимуть, що їсти» та «краще так, аніж некошена трава та гори сміття».

Цікаво, що днем раніше, 13 червня, на «Гарячій лінії міста Львова» з’явився схожий допис. Юзер під ніком Mate Skiryk опублікував фото, на якому в темну пору доби жінка висаджує рослини посеред газону на вулиці Шевченка.

«Після ремонту частини вул. Шевченка було облаштовано зелені газони вздовж даної вулиці. Місцевим ландшафтним дизайнером відбулось самовільне знищення трав’яного покрову а також засадження частини газону рослинами невідомого походження. Подія трапилась навпроти будинку за адресом Шевченка 50. Оскільки дані роботи мають негативний естетичний вплив на загальний вигляд вулиці прошу посприяти поверненню газону в попередній стан, а також довести до відома ландшафтних анархістів про недопустимість свавільних робіт з зеленими насадженнями», - йдеться в повідомленні.

У Львові жінка знищила газон заради власних квітів. Фото: Mate Skiryk У Львові жінка знищила газон заради власних квітів. Фото: Mate Skiryk

Аналогічно до іншого випадку, думки людей у коментарях розділились. Містяни обурились, що Львів – не село, тож самовільним насадженням тут не місце. Попри це, у Шевченківській районній адміністрації спільно з садівником району вирішили залишити створену мешканкою клумбу за умови належного догляду за нею.

Що робити першого літнього місяця: посівний календар на червень 2021

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах