Що там буде: біля церкви Анни розпочнуть масштабне будівництво

У Львові на території військового містечка планують масштабне будівництво. Фото: pexels.com

У Львові на території військового містечка планують масштабне будівництво. Фото: pexels.com

Події
16 червня 2021 12:26

У Львові на території військового містечка, що на вулицях Городоцькій і Шевченка планують масштабне будівництво. Там зведуть багатофункціональний конгрес-хол. Читайте новини Львова на VG Львів.

Зараз на території військового містечка використовуються лише кілька будівель. Там працює військова служба правопорядку.

«Місто уже напрацювало Концепцію розвитку території між вулицями Городоцькою та Шевченка. Попередньо це буде великий багатофункціональний конгрес-хол міжнародного значення, подібний тому, які є у Європі: з музейними комплексами, іншими просторими залами», — повідомив zaxid.net заступник міського голови Львова Любомир Зубач.

Фото: управління архітектури та урбаністики міької радиФото: управління архітектури та урбаністики міької ради

Щороку у Львові в докоронавірусні часи відбувалося близько 500 міжнародних конференцій, форумів, конгресів та інших міжнародних масштабних заходів. Потреба у будівництві великого конгрес-холу назріла давно.

«Когрес-хол і концертний зал, мистецький центр, музей, будинок правосуддя та інші адмінбудівлі, офісні та освітньо-наукові будівлі, а ще – зелені зони: міський парк і дві міські площі – одна відразу позаду церкви Анни. На фото – приблизна візуалізація. Адже кінцевий вигляд цих гектарів будемо визначати на архітектурному конкурсі, який обов’язково проведемо», – зазначив Любомир Зубач.

Але рухатись у цьому напрямку зможемо тільки тоді, якщо депутати проголосують за завтрашню ухвалу і львівська громада матиме шанс не втратити ці землі.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах