І жодна клумба не постраждає: у Львові з’явиться 30 вигульних маршрутів для собак

У Львові з’явиться тридцять вигульних маршрутів для собак. Фото: pexels.com

У Львові з’явиться тридцять вигульних маршрутів для собак. Фото: pexels.com

Події
29 червня 2021 15:03

У Львові з’явиться тридцять вигульних маршрутів для собак. Їх планують облаштувати до кінця літа. Читайте новини Львова на VG Львів.

Як розповів Tvoemisto.tv  керівник Львівського комунального підприємства «Лев» Андрій Пінчук, на прогулянкових маршрутах будуть розташовані станції для прибирання.

 «Вже завершуємо тендерні процедури щодо облаштування тридцяти таких маршрутів у місті. Локації визначимо залежно від потреби, щоб не обділити жоден район. До кінця літа плануємо закінчити роботи з їх облаштування», – розповів Андрій Пінчук.

За його словами, зараз у Львові немає таких маршрутів, лише на Сихові був подібний пілотний проєкт.

«На сьогодні у Львові немає місць, де можна гуляти з песиками. Але господарі хвостатих мають пам’ятати, що якщо собака нищить квіти або ламає саджанці – це вже є порушення благоустрою і за це передбачена адміністративна відповідальність. Тож гуляти з песиками не заборонено ніде, але господарі мають дивитися за тим, щоб вони не наносили шкоду та прибирати за ними. Адже за неприбирання за своїми собачками передбачений штраф у розмірі від 340 до 1360 грн», – додав Андрій Пінчук.

Нещодавно у Личаківському районі Львова на клумбах з’явилися таблички з написом «Вигул собак заборонений». Їх встановили, аби досягти компромісу між тими мешканцями району, які висаджують квіти і тими, що мають чотирилапих друзів.

Загалом у Львові мають облаштувати 50 вигульних майданчиків. На будівництво одного такого майданчика потрібно від 200 до 500 тисяч гривень.

Фото: tvoemisto.tvФото: tvoemisto.tv

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах