На межі своїх можливостей: названо причину смерті 23-річного бігуна під час Львівського півмарафону

Названо причину смерті 23-річного бігуна під час Львівського півмарафону. Фото: Львівська міська рада

Названо причину смерті 23-річного бігуна під час Львівського півмарафону. Фото: Львівська міська рада

Події
30 червня 2021 15:36

Стала відома причина смерті 23-річного бігуна під час Львівського півмарафону 27 червня. Серед причин зупинки серця – високий пульс, зловживання енергетичними напоями та зневоднення організму. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Микита не був професійним спортсменом, а самоучкою-аматором, працював айтішником. Бігав з високим пульсом (175-189), а такі показники, за словами медиків, уже є критичними. Такий пульс лікарі прирівнюють до «червоної» зони та не рекомендують займатися легкою атлетикою. За словами патологоанатома, також є підозра на прийняття енергетичної рідини, яка глушила сигнали організму. Також однією з причин раптової зупинки серця стало зневоднення організму», - повідомив начальник управління спорту Львівської міськради Антон Нікулін.

Під час Львівського піфмарафону хлопець дуже швидко пробіг 15-ти кілометрову дистанцію (1 година 15 хвилин), встановивши особистий рекорд. За словами Антона Нікуліна, бігун намагався покращити свій результат на дистанції у 21 кілометр і, зважаючи на результати Микити у Черкасах, у Львові він біг набагато швидше. Виходить, що будучи бігуном-аматором, хлопець мчав до фінішу на межі своїх можливостей.

Нагадаємо, 23-річний бігун помер 27 червня під час Львівського півмарафону.  Хлопцеві стало зле за 200 метрів до фінішу. Медики намагались врятувати його життя, однак їм не вдалось.

Згодом з’ясувалось, що під час Львівського півмарафону у ще одного учасника зупинилось серце. На щастя, медикам вдалось повернути до життя 53-річного чоловіка.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах