Єдина в Україні: померла 10-річна Іринка Химич, в якої діагностували синдром передчасного старіння

Померла 10-річна Іринка Химич, яка хворіла на рідкісну недугу. Фото: Irina Melentieva

Померла 10-річна Іринка Химич, яка хворіла на рідкісну недугу. Фото: Irina Melentieva

Події
01 липня 2021 11:47

Напередодні, 30 червня, померла 10-річна Іринка Химич. Це була єдина в Україні дитина з синдромом передчасного старіння організму – прогерією Хатчинсона-Гілфорда. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Ірочка померла. Вчора зупинилося її сердечко. Вибач, сонечко, що не змогла цього разу тебе врятувати», - повідомила мама дівчинки Діана Химич 1 липня.

Дівчинці було 10 років. Точний діагноз Ірині поставили, коли їй було п'ять років, довго лікарі не могли пояснити, що саме відбувається з організмом дитини. Прогерія спричиняла патологічні зміни шкіри та внутрішніх органів дівчинки, які призвели до передчасної смерті від аномально швидкого старіння її організму. За життя вона пережила 2 інсульти.

Родина дівчинки боролася за її життя, їм активно допомагали волонтери. Дівчинка й сама збирала кошти на лікування, виготовляючи чокери та інші аксесуари. А в червні цього року в одній із львівських галерей почали реалізовувати хустини «Фламінго», малюнок до яких створила юна художниця Іринка Химич. Дівчинка малювала картини та презентувала їх на власних виставках.

Померла 10-річна Іринка Химич, яка хворіла на рідкісну недугу. Фото: Діана ХимичПомерла 10-річна Іринка Химич, яка хворіла на рідкісну недугу. Фото: Діана Химич

Довідково. Синдром Хатчинсона-Гілфорда – це рідкісне генетичне захворювання дітей, при якому виникають зміни шкіри й внутрішніх органів. Хвороба зумовлена передчасним старінням організму, також затримкою росту і черепно-лицьовими аномаліями. За рік такі пацієнти біологічно старіють на 8-10 років. У світі на сьогодні зареєстровано близько 350 випадків цього синдрому, а лікування немає.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах