Що зміниться: на вулиці Стуса реорганізують рух

У Львові реорганізують рух на вулиці Стуса. Фото: pexels.com

У Львові реорганізують рух на вулиці Стуса. Фото: pexels.com

Події
01 липня 2021 14:11

У Львові реорганізують рух на вулиці Стуса, поблизу зупинки «Стадіон Україна» та перехрестя з вулицею Липова Алея. Читайте новини Львова на VG Львів.

Як повідомили  в міському управлінні транспорту, ця ділянка вулиці Стуса є аварійною. ДТП трапляються найчастіше на виїзді з вулиці Липова Алея та в районі трамвайної зупинки «Стадіон Україна», а також ДТП з трамваями навпроти виїзду з вулиці Липова Алея та з пішоходами на переході.

«Основними причинами є значні перевищення водіями максимально допустимої швидкості (з вересня по жовтень 2020 року сталося 33228 перевищень), неуважність та довколишня інфраструктура, яка штовхає водіїв до порушень ПДР», – повідомили в управлінні транспорту.

Фото: міська радаФото: міська рада

Згідно зі схемою, проїзну частину візуально звузять, щоб водії не перевищували швидкість, виїзд із вулиці Липова Алея та місця розвороту зроблять безпечнішими. Також на пішохідному переході за наявності фінансування встановлять світлофор, пише ZAXID.NET.

За словами спеціаліста відділу паркування та організації дорожнього руху Львівської міськради Володимира Харчихіна, проїзну частину візуально звузять завдяки притротуарним острівцям безпеки та розмітці. Вулиця стане вужчою лише в межах пішохідного переходу.

«Пропонується змінити ОДР так, щоб в аварійних місцях виконання маневру стало безпечнішим та інтуїтивно зрозумілішим. Притротуарні острівки безпеки будуть на нерегульованому пішохідному переході біля трамвайної зупинки "Стадіон Україна" для покращення безпеки пішоходів та звуження проїзної частини – стимулювання водіїв зменшувати швидкість при підїзді до пішохідного переходу», – зазначив він

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах