Візуалізація: як зміниться колишній будинку побуту «Ювілейний» на Чорновола

У Львові проведуть реконструкцію колишнього будинку побуту «Ювілейний». Фото: wikimapia

У Львові проведуть реконструкцію колишнього будинку побуту «Ювілейний». Фото: wikimapia

Події
02 липня 2021 14:11

У Львові на проспекті Чорновола проведуть реконструкцію колишнього будинку побуту «Ювілейний». У будівлі добудують два поверхи і оновлять фасад. Читайте новини Львова на VG Львів.

Будівлю спорудили у 1980-х роках.  Зараз там розташовані офіси, типографія, виробництво тканин, перукарня, аптека, ресторан, нічний клуб та майстерні.

На будівлі розміщене мозаїчне панно «Дружба українського і російського народів», що символізує спільну історію двох народів у розбудові радянської держави, автором якого є Євген Безніско. У вересні 2020 року у Львові запропонували демонтувати панно із символікою комуністичного та тоталітарного режимів.

Фото: tvoemisto.tvФото: tvoemisto.tv

Як розповів заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, мозаїчне панно декомунізоване і є у попередньому реєстрі історичних мозаїк міста, що підлягають збереженню, повідомляє Tvoemisto.tv.

«Цю мозаїку декомунізували, з неї зняли елементи тоталітарного режиму (серп і молот – ред.). Крім того, її внесли в перелік цінних мозаїк і панно Львова», – зазначив Андрій Москаленко.

Візуалізація Архітектурно-планувального бюроВізуалізація Архітектурно-планувального бюро

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, до існуючого адмінкорпусу планують додати офісні поверхи, оновити фасад, при цьому зберегти панно. 

Нежитлові приміщення, відповідно до плану зонування Шевченківського району, розташовані у зоні Г-2 – торгово-ділові зони та частково у зоні Р-3 (рекреаційні зони озеленених територій загального користування місцевого значення). Гранично допустима висотність будівель тут становить 33,90 метрів.

Візуалізація Архітектурно-планувального бюро, Ю. СтоляроваВізуалізація Архітектурно-планувального бюро, Ю. Столярова

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах