Як покарали: на Львівщині керівниця відділення банку роками крала гроші вкладників

Як покарали: на Львівщині керівниця відділення банку роками крала гроші вкладників. Фото: unsplash.com.

Як покарали: на Львівщині керівниця відділення банку роками крала гроші вкладників. Фото: unsplash.com.

Події
07 липня 2021 10:52

Екс-керівницю кам’янка-бузького відділення «Укрсиббанку» Тетяну Азарову засудили до 11 років позбавлення волі за шахрайство. Вона оформлювала фіктивні договори про депозит, але замість того, щоб внести гроші вкладників у касу – привласнювала їх. Раніше її оголосили в міжнародний розшук та засудили до 10 років ув’язнення за обман 14 вкладників. Читайте всі новини Львова.

Упродовж 2007-2010 років Тетяна Азарова була керівницею відділення «Укрсиббанку» у Кам’янці-Бузькій. У період із грудня 2011 до лютого 2012 року вона обманула шістьох вкладників на загальну суму 829 тисяч гривень або 66,7 тисячі доларів США і 22,5 тисячі євро за курсом 2011-2012 років, пише Zaxid.net.

Втім, це не єдині випадки шахрайства Тетяни Азарової. Впродовж 2008-2012 років вона укладала фіктивні договори іпотек та підробляла документи про погашення кредиту. Тоді їй вдалось обдурити 14 вкладників на загальну суму 6,7 мільйона гривень. У 2013 році Тетяну Азарову затримали та оголосили підозру, проте тоді у прокуратури не було достатньо доказів аби довести її вину. Тож жінка опинилася на волі та зникла. Її кілька разів оголошували у міжнародний розшук.

Вироком Жовківського районного суду від 2 жовтня 2019 року Тетяну Азарову заочно засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та призначили штраф 11,9 тисячі гривень.

На жодне судове засідання Тетяна Азарова не з’явилася, однак її представник у суді заявив, що її провина доведена повністю, однак попросив обрати їй мінімальне покарання.

30 червня суддя Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області Уляна Костюк визнала Тетяну Азарову винною у шахрайстві з вкладами клієнтів банку за ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України й призначила їй 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною впродовж трьох років займатися фінансово-банківською діяльністю. Також її знову оштрафували на 11,9 тисячі гривень.

Крім цього, суд зобов’язав її та «Укрсиббанк» виплатити обдуреним вкладникам 66,7 тисячі доларів США і 22,5 тисячі євро матеріальної та по 100 тисяч гривень моральної шкоди. Це рішення можна оскаржити в апеляційному суді.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах