Ювелірна робота: у Львові робот вперше провів гінекологічну операцію

У Львові робот Da Vinci вперше провів гінекологічну операцію. Фото: Львівська міська рада.

У Львові робот Da Vinci вперше провів гінекологічну операцію. Фото: Львівська міська рада.

Події
08 липня 2021 12:43

У Львові вперше провели гінекологічну операцію з допомогою робота DaVinci. Хірурги провели роботичну цистектомію у молодої дівчини з непліддям. Втручання пройшло успішно. Мініінвазивність операції дозволило пацієнтці вже на другий день виписатись з лікарні. Читайте найцікавіші новини Львова.

Унікальну операцію провели у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова.

«Нашою пацієнткою стала 19-річна дівчина, яка протягом двох років страждала від постійних тазових болей та порушення менструального циклу. Крім цього, у дівчини діагностували безпліддя. Після ретельного обстеження, наші спеціалісти виявили дермоїдну кисту правого яйника. Це пухлинне, хоч і доброякісне, утворення, найчастіше підлягає лише хірургічному лікуванню. Зазвичай, така киста утворюється ще з народження», - зазначили лікарі.

Зважаючи на вік та захворювання пацієнтки, медики прийняли рішення про хірургічне втручання з допомогою роботичної системи DaVinci. Використання мікроінструментів та 3D-зображення високої чіткості дозволили спеціалістам ювелірно видалити кисту з допомогою лише декількох маленьких проколів.

Втручання пройшло успішно, а мініінвазивність операції дозволило дівчині вже на другий день після втручання виписатись з лікарні.

Нагадаємо, що у Львові робот DaVinci вперше прооперував людину 9 грудня 2020 року. Унікальну операцію провели у міській лікарні швидкої медичної допомоги. Робот-хірург прооперував 50-річного пацієнта з діафрагмальною грижею. Ця подія — це великий прорив для хірургії Львова та України. До того такі операції виконували лише приватні медзаклади. Тепер це можливо і в львівській комунальній лікарні.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах