Говорить лікар: як почувається львів’янка, яку вдарило струмом на станції Підзамче

Як почувається львів’янка, яку вдарило струмом на станції Підзамче. Фото: ГУ ДСНС

Як почувається львів’янка, яку вдарило струмом на станції Підзамче. Фото: ГУ ДСНС

Події
12 липня 2021 13:21

Лікарі розповіли про стан 26-річної Ірини, яку 9 липня вдарило струмом на станції «Підзамче» Львівської залізниці. Жінка отримала 70% опіків тіла і зараз перебуває у стабільно важкому стані, при свідомості. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Жінка перебуває у реанімації. Її вже вивели із шокового стану, дещо стабілізували. Зараз почнеться період токсемії – два тижні вона ще буде важка. Сьогодні відбудеться перша операція – будемо забирати мертві тканини, щоб зменшити інтоксикацію. Робота тільки починається», – розповів завідувач Центру термічної травми та пластичної хірургії 8-ї міської лікарні Василь Савчин, пише Твоє місто.

Найбільше в дівчини обпечені тулуб, верхні і нижні кінцівки. Скільки операцій жінка потребуватиме – наразі сказати важко.

Відомо, що Ірина родом із Волинської області. У Львові жінка винаймала квартиру та працювала в одному з львівських видавництв. Та що саме трапилось у день трагедії – точно не відомо.

Як почувається львів’янка, яку вдарило струмом на станції Підзамче. Фото: ГУ ДСНСЯк почувається львів’янка, яку вдарило струмом на станції Підзамче. Фото: ГУ ДСНС

«Знаємо, що Ірина, переходячи через залізничну колію, побачила цистерну з драбиною і вирішила піднятися. Навіщо вона це зробила – невідомо. Та й вона сама цього пояснити не може. Коли з нею спілкувалися і просили пояснити, казала, що не пам’ятає», – пояснив Богдан Шведт, який організував допомогу для дівчини.

За словами Богдана Шведта, наразі є потреба у коштах і у всіх групах крові, бо дівчині потрібні компоненти крові. Кров можна здати на вулиці Пекарській, 65 в Львівському обласному центрі служби крові. Там потрібно взяти талончик, що кров для Ірини Петрик, а тоді його передати в 8-му лікарню.

«У неї попереду чимало операцій, далі пересадка шкіри, можливо навіть транспортування і перевезення. Тобто, потреби можуть змінюватися щодня. Головне, аби її тіло витримало навантаження», – каже Богдан Шведт.

Як почувається львів’янка, яку вдарило струмом на станції Підзамче. Фото: ГУ ДСНСЯк почувається львів’янка, яку вдарило струмом на станції Підзамче. Фото: ГУ ДСНС

Нагадаємо, 9 липня 26-річну львів’янку вразило струмом на цистерні вантажного потяга. Дівчина вижила, вона перебуває в реанімації із 70% опіків тіла.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах