Приходь щепитися: у центрах масової вакцинації з’явиться вакцина Pfizer

У центрах масової вакцинації з’явиться вакцина Pfizer. Фото: zeit.de (умовне)

У центрах масової вакцинації з’явиться вакцина Pfizer. Фото: zeit.de (умовне)

Події
12 липня 2021 14:09

У центрах масової вакцинації можна буде отримати щеплення антиковідною вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Нею вакцинуватимуть усіх охочих з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров’я, Україна очікує отримати близько 1 мільйона доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech від COVID-19 до кінця липня, тому Міністерство вирішило зробити цю вакцину доступною для широкого загалу.

Нині в країні щодня працює до 2 тисяч пунктів щеплень, де використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech, яку постачають в однодозних флаконах і яка не вимагає наднизьких температур зберігання.

«Усі вакцини, які використовує Україна, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я, є безпечними та захищають від важкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19.  За даними останніх досліджень, вакцина CoronaVac від Sinovac Biotech продемонструвала ефективність у 83,5% у запобіганні симптоматичних захворювань на COVID-19 та 100%-ефективність у попередженні госпіталізації та смерті», - зазначив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Станом на 12 липня Україна вже отримала понад 5,6 мільйонів доз різних вакцин, зокрема 2,4 мільйони доз CoronaVac/Sinovac, майже 1,7 мільйонів доз Comirnaty/Pfizer, та майже 1,6 мільйонів доз AstraZeneca різних виробників.

Нагадаємо, окрім 5 центрів масової вакцинації, у Львові ще функціонує 12 стаціонарних пунктів, де всі охочі зможуть щепитись від коронавірусу за попереднім записом.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах