Дитина в реанімації: у львівську лікарню госпіталізували дівчинку з правцем

На Львівщині у 7-річної дитини виявили правець. Фото (умовне): kg.ua

На Львівщині у 7-річної дитини виявили правець. Фото (умовне): kg.ua

Події
16 липня 2021 11:00

На Львівщині у 7-річної дитини виявили правець. Вона не була вакцинована від цієї недуги. Про це повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко-Тімко. Читайте новини Львова на VG Львів.

7-річну мешканку Мостиського району госпіталізували до львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ. Цього року це перший випадок цього інфекційного захворювання в області.

За словами завідувачки реанімаційного відділення лікарні ОХМАТДИТ Віри Приймакової, у дитини генералізована форма правця, повідомляє ZAXID.NET.

«Дитина вакцинована в один рік, ревакцинація їй не проводилася. Дівчинка на ШВЛ, у медикаментозному сні», – повідомила Віра Приймакова.

У дитини є подряпини на руках, ногах, але більш давні. Найсвіжішою є невеличка подряпина на руці, найвірогідніше вона й стала вогнищем інфекції.

За словами Наталії Іванчеко-Тімко, найпростіший метод вберегти дітей від цієї важкої недуги – вакцинація. Дітям слід отримати щеплення у віці 2, 4, 6 і 18 місяців. У віці 6 і 16 років необхідна ревакцинація. При травмах слід відразу звертатися до лікаря.

«Якщо є травма, зверніться до лікаря за екстреною профілактикою. Перші симптоми: біль і посмикування м'язів, важко відкрити широко рот, дивна (сардонічна) посмішка, судоми. Летальність становить до 40%. Не варто випробовувати долю», – зазначила Наталія Іванчеко-Тімко.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах