Доки мама не бачила: у Львові дитина випила засіб для миття духовки

У Львові дитина випила засіб для миття духовки. Фото: islamim.com (умовне)

У Львові дитина випила засіб для миття духовки. Фото: islamim.com (умовне)

Події
20 липня 2021 14:04

Дворічна львів'янка випадково випила засіб для миття духовки. Рідина спричинила хімічний опік стравоходу і шлунка. На щастя, батьки швидко помітили це і доставили дитину до лікарні.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

У лікарні дитині промили промили шлунок, зробили ендоскопічний огляд і призначили лікування. Мама дівчинки захопила пляшку від засобу, який дитина випила, тож лікарі чітко знали, як нейтралізувати речовину, яка спричинила хімічний опік стравоходу і шлунка.

Як повідомили на сайті львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит», через те, що дитину доставили дуже швидко, у цьому випадку вдалося обійтися консервативним лікуванням і без інвалідизації. Через три тижні маленьку пацієнтку обстежили, щоб дізнатися, чи є звуження у стравоході. На щастя, все обійшлося. Маленькій пацієнтці ще боляче ковтати, але вона вже їсть самостійно дієтичну їжу.

Лікарі радять: усі побутові хімічні засоби мають бути у недоступних для дітей місцях. А якщо сталося так, що дитина таки щось випила, негайно везіть її в лікарню «швидкою» чи самостійно, бо час тут вирішальний.

Дайте дитині випити велику кількість води, можна також молоко або сорбенти. У жодному випадку не викликайте блювоту, бо це не харчове отруєння. Якщо викликати блювоту, то речовина, яка викликала опік, повторно травмує стравохід. І захопіть з собою засіб або сфотографуєте його етикетку. Це дозволить лікарю швидко підібрати засіб для промивання і нейтралізації дії хімії.

Нагадаємо, що біля пологового будинку у Львові охоронець знайшов загорнуте у рушник немовля. Інцидент стався сьогодні, 20 липня, близько 03.30. Зараз стан немовляти задовільний.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах