Moderna: де і як львів'яни можуть щепитися новою вакциною

Moderna: де і як львів'яни можуть щепитися новою вакциною. Фото: zeit.de (умовне)

Moderna: де і як львів'яни можуть щепитися новою вакциною. Фото: zeit.de (умовне)

Події
22 липня 2021 15:58

У п’ятницю, суботу та неділю, 23-25 липня, у центрах масової вакцинаці у Львові містян щепитимуть від коронавірусу вакциною Moderna. Йдеться про центри масової вакцинації у «Форум Львів», у Центрі Довженка та на стадіоні «Арена Львів».

Вакцина прибула у Львівську область 19 липня. Загалом надійшло 64350 доз вакцини Moderna. Це мРНК-вакцина, розроблена американською компанією Moderna, і схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Її ефективність – 94,1%.

Ця партія вакцин призначена для використання мобільними бригадами, які вакцинують організовані колективи та професійні групи з попередніх етапів. Для захисту від коронавірусної інфекції потрібно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів.

Як повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, у п’ятницю, 23 липня, з 10.00 до 15.00  щепитись можна: у «Форумі Львів» (вул. Під Дубом, 7) та у Центрі Довженка (просп. Червоної Калини, 81).

У суботу та неділю, 24 та 25 липня, окрім «Форуму Львів» та Центру Довженка, вакцинуватись можна буде на стадіоні «Арена Львів» (вул. Стрийська, 199). Як й інші центри масової вакцинації, цей працюватиме з 10.00 до 15.00.

Додамо, що на Львівщині зараз активно використовують для вакцинації від коронавірусу вакцини Moderna, Astra Zeneca, Pfizer та CoronaVac.

«Дози вакцин Astra Zeneca та Pfizer, які є на Львівщині, зараз використовують для щеплення осіб, що очікують на другу дозу цих вакцин. Вакциною CoronaVac вакцинують і пунктах вакцинації, і в центрах масової вакцинації населення», – розповів Zaxid.net регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині Олег Когут.

У торговому центрі «Форум Львів» та Центрі Довженка 23 липня вакцинуватимуть львів’ян з 10:00 до15:00. Провакцинуватися цією вакциною зможуть ті, хто зареєстрований у системі Helsi. Можливість запису буде відкрито сьогодні після 18:00. Наразі щепитимуть цією вакциною лише один день, а згодом, коли вакцини надійде більше, будуть вакцинувати і в інших центрах масової вакцинації.

На вихідних, 24 – 25 липня, у Львові центри вакцинації діятимуть на шести локаціях.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах