Ювелірна робота: львівські лікарі витягнули зі шлунку 7-річної дівчинки карабін

На Львівщині 7-річна дівчинка проковтнула деталь від сумки. Фото: Львівська обласна дитяча клінічна лікарня ОХМАТДИТ

На Львівщині 7-річна дівчинка проковтнула деталь від сумки. Фото: Львівська обласна дитяча клінічна лікарня ОХМАТДИТ

Події
22 липня 2021 12:23

На Львівщині 7-річна дівчинка проковтнула деталь від сумки. На рентген-знімку у лікарні побачили металевий карабін, яким кріпилася ручка. Читайте новини Львова на VG Львів.

Як повідомили у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ, дівчинка гралася вдома, мама була в іншій кімнаті. Коли дитина прибігла і сказала, що випадково проковтнула карабін від сумки, мама спочатку не повірила. Але батьки звернулися до лікаря, щоб переконатися, що усе з малечею гаразд. На рентген-знімку у місцевій лікарні медики побачили карабін, яким кріпилася ручка.

Мама захопила з собою другий карабін від сумки, який залишився. Деталька ідентична. Операцію проводили ендоскопічно — без розрізів животика.

"Це було нетипове стороннє тіло — карабін не гладенький і не круглий, він має складнішу будову, тому діставати його було складніше. Але ситуацію врятувала мама - вона показала нам другий карабін і ми в операційну йшли уже з навиками захоплення карабіна, відточили їх раніше. Це дало нам переваги - скоротило час втручання, дівчинка менше перебувала у наркозі і ми завченими рухами зайшли у шлунок і дістали карабін", — зазначила лікар-ендоскопіст Марта Лучак.

Усе пройшло без ускладнень. Дитину зранку виписали додому.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах