Нові подробиці трагедії у львівському парку: клен, що вбив молоду пару, не був аварійним

Нові подробиці трагедії у львівському парку. Фото: ГУ ДСНС

Нові подробиці трагедії у львівському парку. Фото: ГУ ДСНС

Події
02 серпня 2021 13:29

Напередодні, 1 серпня, через падіння гілки дерева у Стрийському парку загинуло двоє молодих людей. Трагедія сталась під час грози. Наразі тривають слідчі дії, однак у мерії впевнені – клен, що вбив молоду пару, не був аварійним. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як розповіла начальниця управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Олександра Сладкова, дерево, яке стало причиною трагедії – це клен гостролистий, він зламався на висоті 7-10 метрів, стовбурових пошкоджень у нього немає. Ознак гниття також немає.

«Мій особистий попередній висновок такий: поруч цього клена є дерево, яке має дуже специфічні ушкодження – ніби розлетілося на друзки. Воно росло поруч від клена, і теж пошкодило сусідню лавку. Припускаю, що це дерево було зруйноване блискавкою. Тобто блискавка влучила в нього і це могло призвести до падіння дерев навколо, зокрема і до пошкоджень клена. Бо в інших частинах парку пошкоджених дерев немає. Лише в тій частині, де сталася трагедія», - розповіла Олександра Сладкова.

Нагадаємо, внаслідок падіння дерева у Стрийському парку у Львові загинули двоє молодих людей – курсант Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Андрій Свояк та дівчина. Трагедія сталася під час грози. Хлопець та дівчина від отриманих травм загинули на місці.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах