До 30-річчя Незалежності України: Нацбанк введе в обіг дві пам'ятні банкноти

Нацбанк введе в обіг дві пам'ятні банкноти. Фото: Національний банк України

Нацбанк введе в обіг дві пам'ятні банкноти. Фото: Національний банк України

Події
19 серпня 2021 10:21

У п’ятницю, 20 серпня, Національний банк України введе в обіг дві пам’ятні банкноти – номіналами 100 та 500 гривень, присвячені 30-річчю Незалежності України. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Пам’ятні банкноти відтворюють дизайн банкнот номіналом 100 та 500 гривень і водночас мають важливу відмінність – на їхньому лицьовому боці нанесена айдентика (символіка) до святкування 30-тої річниці  Незалежності України», - розповіли у пресслужбі Нацбанку України.

Символіка «30 років Незалежності України», нанесена трафаретним друком спеціальною оптично-змінною фарбою на лицьовому боці банкнот на місці водяного знаку, поступово змінює колір під час зміни кута нахилу банкноти.

Пам’ятні банкноти вже доступні у системі онлайн-замовлень, а також реалізуються через інтернет-магазин нумізматичної продукції Національного банку та через банки-дистриб’ютори (АТ "Ощадбанк", АБ "УКРГАЗБАНК", АТ "АБ "РАДАБАНК", АТ "ТАСКОМБАНК"). 

Банкноти обох номіналів випустили в тираж по 30 000 штук.

Пам’ятна банкнота номіналом 100 гривень коштуватиме 114 гривень, а номіналом 500 гривень – 512 гривень.

Нагадаємо, Національний банк України вже вивів з обігу монети номіналами 1, 2, 5 та 25 копійок, а готівкові розрахунки тепер заокруглюють. Та якщо у вашому гаманці таки знайшлись старі копійки, то не поспішайте їх здавати в банк. Адже за деякі із них колекціонери готові викласти від кількох сотень до декількох тисяч гривень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах