Які саме: вакциновані українці матимуть переваги на випадок локдауну

Які саме: вакциновані українці матимуть переваги на випадок локдауну. Фото: unsplash.com

Які саме: вакциновані українці матимуть переваги на випадок локдауну. Фото: unsplash.com

Події
25 серпня 2021 17:19

Влада планує стимулювати українців до вакцинації. Вакциновані громадяни матимуть переваги на випадок локдауну. Про це повідомив міністр МОЗ Віктор Ляшко.

За словами Ляшка, люди з сертифікатами вакцинації проти коронавірусу зможуть відвідувати публічні місця навіть у разі локдауну. 

Щоправда, переваги матимуть не всі, а перш за все персонал деяких закладів і їх відвідувачі.

«МОЗ говорить не про пом'якшення для всіх вакцинованих у разі жорсткого локдауну. Будуть запроваджуватися карантинні обмеження, але для певних сфер економіки вони дозволять працювати навіть у червоному рівні епідеміологічної небезпеки у разі, якщо. Наприклад, кінотеатри зможуть працювати, якщо колектив кінотеатру буде вакцинований і люди, які будуть приходити до нього, будуть показувати Covid-сертифікат. І таких сфер багато», – заявив Ляшко.

Також очільник МОЗ зазначив, що влада стимулюватиме певні сфери життя до вакцинації, але людям потрібно потурбуватися про себе і рідних – і провакцинуватися, особливо перед осіннім періодом.

Додамо, що станом на 25 серпня в Україні першу дозу вакцини отримали 5 108 072 людини, а повністю вакцинувалися, тобто отримали дві дози, – 3 192 128. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах