Вперше на Львівщині: від отруєння грибами померла жінка

Від отруєння грибами померла жінка. Фото: 24tv.ua (умовне)

Від отруєння грибами померла жінка. Фото: 24tv.ua (умовне)

Події
27 серпня 2021 17:35

На Львівщині зафіксували першу цього року смерть від отруєння грибами. У реанімації Львівської обласної клінічної лікарні померла 71-річна мешканка Золочівського району. Лікарі протягом шести днів боролись за життя пацієнтки, однак врятувати її не вдалося. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

За словами лікарів реанімаційного відділення лікарні, жінку потрапила до них ще 17 серпня з Золочівської районної лікарні. У пацієнтки були симптоми отруєння: нудота, блювота, жовтяниця, кровотеча, печінкова недостатність, пише Zaxid.net.

Жінка розповіла лікарям, що разом зі знайомими збирала гриби-парасольки. Вона не дуже добре зналась на грибах, тож запитувала у компаньйонів, їстівний це гриб чи ні. Мабуть, жінці трапилась бліда поганка, яку та не помітила. Зібрані гриби жінка їла сама.

Лікарі шість днів намагались врятувати життя пацієнтки, однак 23 серпня вона померла. Результатів судової експертизи ще нема, але, за словами медиків, клінічно – це було отруєння блідою поганкою.

На Львівщині це перший випадок отруєння блідою поганкою і перша смерть від отруєння грибами.

Нагадаємо, на Львівщині ще одна людина потрапила до реанімації через отруєння грибами. Інцидент стався у п’ятницю, 6 серпня, на Стрийщині.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах