Що це літає: літаки розкидатимуть над Львівщиною м'ясо

Літаки розкидатимуть над Львівщиною м'ясні приманки. Фото: aeroclub.net.ua (умовне)

Літаки розкидатимуть над Львівщиною м'ясні приманки. Фото: aeroclub.net.ua (умовне)

Події
30 серпня 2021 14:34

На Львівщині стартувала кампанія з імунізації диких тварин за допомогою авіатранспорту. В усіх районах Львівської області у вересні-жовтні з літаків розкидатимуть для хижаків м'ясні брикети з вакциною від сказу. Принади у першу чергу розраховані на лисиць.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслуби у Львівській області, літаки оснащені системами GPS і системами реєстрації скидання вакцини. 

"Під час кампанії за допомогою авіатранспорту вакциною буде оброблена територія 17,3 тисячі кілометрів квадратних, при цьому буде застосовуватися спеціальна антирабічна вакцина для пероральної імунізації м’ясоїдних тварин", – йдеться у повідомленні.

На Львівщині стартувала кампанію з імунізації диких тварин за допомогою авіатранспорту. Фото: Львівська ОДАНа Львівщині стартувала кампанію з імунізації диких тварин за допомогою авіатранспорту. Фото: Львівська ОДА

У Держпродспоживслубі зазначили, що принади на території Львівщини розкидатимуться рівномірно (окрім населених пунктів і водних плес).

Приманка – їстівний брикет із вакциною, розміром із сірникову коробку та з запахом м’ясо-кісткового борошна, який приваблює м'ясоїдних тварин.

На Львівщині стартувала кампанію з імунізації диких тварин за допомогою авіатранспорту.Фото: Вінницька ОДАНа Львівщині стартувала кампанію з імунізації диких тварин за допомогою авіатранспорту.Фото: Вінницька ОДА

Додамо, що лисиць у селах Львівської області місцеві мешканці зустрічають часто. Нерідко цих диких тварин можна помітити і в містах. Так, у Трускавці лисиці не лише часто бігають центральним парком, але й навідуються на залізничний вокзал.

Нагадаємо, що сказ – особливо небезпечна гостра вірусна хвороба тварин і людини, яка характеризується ознаками поліенцефаломієліту, паралічами і абсолютною смертністю. Відповідно до оцінки Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), сказ входить у п’ятірку найбільш небезпечних зооантропонозів, що завдають величезні соціально-економічні збитки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах