Є відповідь: як працюватимуть школи у Львові з 1 вересня

Є відповідь: як працюватимуть школи у Львові з 1 вересня. Фото: Львівська міська рада.

Є відповідь: як працюватимуть школи у Львові з 1 вересня. Фото: Львівська міська рада.

Події
30 серпня 2021 17:04

Начальниця управління освіти Зоряна Довганик розповіла про те, як розпочнеться новий навчальний рік у школах Львова. Також вона пояснила, як працюватимуть заклади освіти в умовах карантину, та що чекає першокласників у перший день навчання. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Наживо чи дистанційно

З 1 вересня школи Львова починають працювати наживо, оскільки місто Лева зараз перебуває у зеленій карантинній зоні. Втім, у деяких школах передбачено змішану форму навчання, і учні старших класів будуть один, чи кілька днів вчитись дистанційно. Відповідне рішення кожен заклад освіти приймає самостійно.

Повністю на дистанційне навчання класи, чи навіть школи будуть переведені у випадку, коли 50% учнів класу (школи) будуть перебувавати на самоізоляції. Також такий варіант передбачено на випадок, якщо Львів перейде із зеленої карантинної зони.

Дістаємо маски

Всі протиепідемічні правила безпеки, які діяли у львівських школах минулого року, зберігаються і цьогоріч. Йдеться про різний час початку уроків, відкриті усі входи до шкіл, масковий режим на перервах, тощо.

"Всі наші школи є забезпечені засобами дезінфекції. Минулого та цього року ми передбачали кошти для кожного навчального закладу на відповідні закупівлі», – розповіла Зоряна Довганик.

1 вересня без "лінійок"

Упродовж декількох останніх років у Львові не проводяться так звані «лінійки». 2021 рік не стане винятком.

"Цього року ми особливо наголосили керівникам закладів освіти, щоб вони розвели усіх учнів у часі і просторі, щоб не було великого скупчення людей", - зазначила Довганик.

За її словами, 1 вересня здебільшого будуть проводитись зустрічі вчителів з першокласниками, різноманітні майстер-класи, екскурсії.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах