Посівний календар на вересень 2021: що робити у перший місяць осені

Посівний календар на вересень 2021: що робити у перший місяць осені. Фото: unsplash.com

Посівний календар на вересень 2021: що робити у перший місяць осені. Фото: unsplash.com

Події
02 вересня 2021 13:56

Посівний календар — це один із найважливіши "документів" садівника-городника. За  допомогою посівного календаря на вересень 2021 можна дізнатися, які роботи слід проводити у перший осінній місяць, а з таки якими варто зачекати до жовтня, а то й листопада. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

1-3 вересня — висадка малини та винограду. Заготівля соків і вина. Не можна викопувати коренеплоди і збирати горіхи.

4-5 вересня — ідеальний час для перекопування грядок. Також у ці дні збирають урожай для тривалого зберігання. Сприятливий час для для боротьби з хворобами і шкідниками. Не рекомендуються підгодівлі і поливи.

6-8 вересня — період молодика. Роботи з рослинами не проводяться.

9 вересня — збір насіння, прибирання коренеплодів, підготовка і розпушування грунту. Можна поливати рослини і вносити добрива. Посадка винограду, полуниці, вічнозелених рослин.

10-12 вересня — збір врожаю, викопування картоплі, висадка розсади помідорів і огірків в теплицю. Хороші дні для висадки чагарників і квітів з колючками. Не рекомендується обрізати дерева.

13-14 вересня — посадка озимих культур, обробка від шкідників і хвороб. Прибирання картоплі для зберігання. Не рекомендується поливати і обрізати рослини. 

15-16 вересня — сприятливі дні для висадки розсади в теплицю, збору насіння і коренеплодів, обробки дерев і рослин від хвороб. Не можна пересаджувати рослини. Хороші дні для концервації.

17-19 вересня — неврожайні дні. Не рекомендується садити і сіяти рослини, а також вносити добрива. Можна збирати урожай овочів і фруктових дерев, обрізати дерева, видаляти бур'яни.

20-22 вересня — у дні повного місяця роботи з рослинами не проводяться.

23-24 вересня — збір врожаю на зберігання, прополка і обрізка рослин, збір лікарських рослин, ягід і грибів. Не можна садити і сіяти рослини і кімнатні квіти. Також не рекомендується обрізати та підгодовувати рослини.

25 вересня — висадка цибулі та часнику в теплиці, внесення добрив, обрізка дерев і кущів. Хороший день для збору фруктів і горіхів.

26-28 вересня — сприятливі дні викопування цибулевих рослин. Втім, цього дня не рекомендується пересаджувати рослини.

29-30 вересня — не рекомендується використовувати хімічні добрива і отрутохімікати. Посадка троянд і декоративних чагарників, багаторічних квітів. Посів зелені, шпинату, цвітної капусти в теплицю.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах