Збирай пляшки – вигравай крісла-мішки: львівських школярів закликали врятувати планету від сміття

Збирай пляшки – вигравай крісла-мішки: львівських школярів закликали врятувати планету від сміття. Фото: School Recyling World

Збирай пляшки – вигравай крісла-мішки: львівських школярів закликали врятувати планету від сміття. Фото: School Recyling World

Події
09 вересня 2021 15:34

До Всесвітнього дня прибирання в Україні оголосили конкурс серед шкіл і закладів позашкільної освіти. Найактивніші учасники екологічної акції отримають солодкі подарунки, а трійка лідерів – комплекти крісел-мішків для шкільних приміщень.

Акція розпочалася 1 вересня і триватиме до 18 вересня. Організатори закликають школярів врятувати планету від сміття.

«Правила прості: потрібно опублікувати анонс проєкту з закликом приєднуватися на інформаційних ресурсах навчального закладу, взяти участь та реалізувати активності в межах Всесвітнього дня прибирання з 1 по 18 вересня, підбити підсумки та заповнити результати в онлайн анкеті до 25 вересня 2021 року включно», – розповіла голова організаційного комітету Всесвітнього дня прибирання в Україні Юлія Мархель.

Збирай пляшки – вигравай крісла-мішки: львівських школярів закликали врятувати планету від сміття. Фото: School Recyling WorldЗбирай пляшки – вигравай крісла-мішки: львівських школярів закликали врятувати планету від сміття. Фото: School Recyling World

Переможців та найактивніших індивідуальних учасників прибирань визначать 1 жовтня 2021 року на сайті та в соціальних мережах School Recycling World.

У 2020 році понад 14 тисяч українських школярів об’єдналися та очистили Землю від 54 тонни сміття, з яких 38 тонн знайденої вторинної сировини здали на переробку.

Додамо, що міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» проходить щороку в третю суботу вересня в 180 країнах, 24 регіонах України. Під час першого Всесвітнього дня прибирання в Україні активною учасницею стала Президентка Естонії. Минулого року до акції приєдналися Президенти ряду країн, а також князь Монако Альберт II та крон принцеса Швеції Вікторія, активістка Грета Тунберг. В Україні 140 тис. учасників очистили понад 2138 локацій у 24 областях та 243 населених пунктах. Спільними зусиллями зібрано 764 тонни сміття.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах