З пікніка — в реанімацію: троє львів'ян отруїлися грибами

У Львові троє людей отруїлися грибами. Фото ілюстративне: vkusnoo.com.ua

У Львові троє людей отруїлися грибами. Фото ілюстративне: vkusnoo.com.ua

Події
14 вересня 2021 10:51

У Львові троє людей отруїлися грибами. Всі вони перебувають у реанімації Львівської обласної клінічної лікарні. Читайте новини Львова на VG Львів.

Трьох львів’ян з симптомами отруєння госпаталізували у неділю вранці, 12 вересня. Є підозра, що пацієнти отруїлися блідою поганкою. Стан двох хворих важкий, третьої – задовільний.

Як повідомила ZAXID.NET виконуюча обов’язки завідувача реанімаційного відділення лікарні Жанна Ушневич, у суботу, троє друзів (дві жінки і чоловік) виїхали зі Львова відпочивати на природі. У лісі назбирали сироїжок і вирішили посмажити їх разом з м’ясом на мангалі. Вже вночі їм стало зле і вранці вони опинилися в лікарні у реанімації.

«Стан однієї пацієнтки задовільний, бо вона не їла грибів, а лише м‘ясо, яке готувалося з грибами. А інших двох пацієнтів важкий. Є підозра, що вони отруїлися блідою поганкою, переплутали її з сироїжкою», – сказала Жанна Ушневич.

Цього року на Львівщині вже був смертельний випадок отруєння блідою поганкою. 71-річна жінка з Золочівщини сплутала її з грибами-парасольками. В одній блідій поганці є від 30 до 150 смертельних доз.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах