Дивом врятована від радянських куль: у Львові виставлять унікальну ікону

У Львові виставлять унікальну ікону. Фото: osbm-kyiv.com.ua

У Львові виставлять унікальну ікону. Фото: osbm-kyiv.com.ua

Події
20 вересня 2021 14:51

Впродовж тижня, 20-28 вересня, у храмі Святого Климентія папи, що на вулиці Чупринки 70 у Львові, перебуватиме ікона Матері Божої Неустанної Помочі. Усіх запрошують до спільних молитов на Божественних Літургіях, Молебнях, Акафістах та Дев'ятниці. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили на Facebook-сторінці храму, ікону виставлять для почитання під час Великої Вечірньої сьогодні, 20 вересня. Детальний розклад молитов буде розміщений згодом на сторінці нашої парафії.

У Львові виставлять унікальну ікону. Фото: Духовна велич ЛьвоваУ Львові виставлять унікальну ікону. Фото: Духовна велич Львова

Довідково. Ікону Матері Божої Неустанної Помочі (прострілену) було написано з оригіналу та прикладено до оригінальної ікони Матері Божої Неустанної Помочі, що перебуває у Римі. Від початку її перебування в Україні вона була у церкві на Збоїсках у Львові.

На початку війни, у 1939 році, до цієї церкви зайшов радянський військовий та вистрелив у неї. Куля пробила дошку, але обличчя не пошкодила. День був тихий, не було ні боїв, ні пострілів. Коли військовий повертався, він хотів перестрибнути через рів, але в той момент його наздогнала куля. Не було видно, хто стріляв, але військовий помер.

Нагадаємо, 29 серпня до каплиці Дому Милосердя святого Миколая, що на вулиці Короленка, 7 у Львові, на постійне перебування привезли мощі святого Миколая Мир Лікійських.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах