Аж тріски летіли: підприємці зі Львівщини організували масштабну схему експорту лісу

Двоє підприємців з Львівщини організували масштабну схему експорту лісу. Фото: Служба безпеки України

Двоє підприємців з Львівщини організували масштабну схему експорту лісу. Фото: Служба безпеки України

Події
20 вересня 2021 15:58

Служба безпеки України викрила на Львівщині ділків, які щомісяця вивозили з країни до 30 вантажівок деревини за підробленими документами. Читайте новини Львова на VG Львів.

Як повідомили у пресслужбі відомства, щомісяця ділки вивозили до 30 фур, в яких містилося близько 1000 кубометрів лісу.

Оперативники спецслужби встановили, що протиправну схему організували двоє підприємців Львівщини. Для безперешкодного вивезення лісопродукції до країн Європи зловмисники фальсифікували документи. Для цього вони залучили службових осіб лісогосподарських підприємств Сумської, Вінницької, Хмельницької та Київської областей.

Двоє підприємців з Львівщини організували масштабну схему експорту лісу. Фото: Служба безпеки УкраїниДвоє підприємців з Львівщини організували масштабну схему експорту лісу. Фото: Служба безпеки України

«Щомісяця, за «послугу» придбання необлікованої лісосировини та фальсифікацію документів щодо фактичної кубомаси та сортності продукції, ділки оплачували лісничим близько 4 млн грн «відкатів»», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали зловмисників на гарячому, під час передачі чергового траншу хабарів посадовим особам лісогосподарських підприємств Сумщини.

Відкрито кримінального провадження, тривають слідчі дії. Додатково встановлюється причетність службових осіб інших підприємств та установ лісової галузі.

Нагадаємо, що на Львівщині шкідливі комахи зіпсували 176 гектарів лісу. Такі результати моніторингу лісів Львівської області у 2019 році. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах