Жовта зона: як працюватимуть виші у Львові з 23 вересня

Жовта зона: як працюватимуть виші у Львові з 23 вересня. Фото: unsplash.com

Жовта зона: як працюватимуть виші у Львові з 23 вересня. Фото: unsplash.com

Події
22 вересня 2021 09:51

Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила, що з четверга, 23 вересня, Україна переходить у «жовту зону» карантинних обмежень. У звичному режимі дозволено працювати лише тим навчальним закладам, де вакциновані принаймні одною дозою 80% працівників. Щоправда у Львові шкіл, готових продовжити навчання, виявилося небагато.

VG Львів розповідає про те, як працюватимуть виші у Львові з 23 вересня.

Відзавтра більшість львівських університетів змушені перейти на змішаний режим навчання. Лекції відбуватимуться онлайн, а практичні та лабораторні роботи – офлайн.

Єдиний львівський виш, де вакциновано понад 80% викладачів і технічного персоналу, – Український католицький університет. До речі, нині тут триває активна вакцинація студентів. Український католицький університет – єдиний вищий навчальний заклад у Львові, який продовжить навчання з 23 вересня у звичайному форматі, пише Zaxid.net.

У Львівському національному університеті імені Івана Франка вакциновано понад 74% науково-педагогічних працівників. Тож з 23 вересня університет готується перейти на змішану форму навчання, яка передбачає проведення лекцій у дистанційному форматі, а практичних занять – в очному форматі у малих групах з дотриманням усіх карантинних обмежень.

У Національному університеті «Львівська політехніка» вакциновані лише понад 60% працівників. У зв’язку зі значним збільшенням захворюваності студентів Львівської політехніки на Covid-19 навчання за змішаною формою в університеті запровадили вже з 22 вересня. Відповідний наказ ректор політехніки підписав 20 вересня, до рішення державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. Тут вакциновані близько 70% викладачів. Навчання в університеті від початку року проходить в змішаному форматі – лекції онлайн, практичні та лабораторні заняття та навчання на клінічних кафедрах – в аудиторіях. 

Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського. В університеті вакциновані близько 54% працівників (58% науково-педагогічних працівників та 50% технічного персоналу). З переходом у «жовту зону» в університеті змін не планують. Адже навчання студентів за змішаною формою тут відбуваються вже з початку навчального року.

Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Гжицького. Вакциновано 34,6% усіх працівників університету (близько 50% науково-педагогічних працівників). У виші готуються до переходу на дистанційне навчання.

В Українській академії друкарства повідомили про вакцинацію близько 60% усіх працівників. Навчання відбувається в аудиторіях. Чи будуть якісь зміни у зв’язку з пораплянням у «жовту зону» у виші поки що не знають. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах