"Прокинувся від того, що гудить і ліжко рухається": в Україні стався землетрус

"Прокинувся від того, що гудить і ліжко рухається": в Україні стався землетрус. Фото: unsplash.com (умовне)

"Прокинувся від того, що гудить і ліжко рухається": в Україні стався землетрус. Фото: unsplash.com (умовне)

Події
23 вересня 2021 11:17

Вранці 23 вересня на межі Тернопільщини та Франківщини стався землетрус. Карта землетрусу з епіцентром за 10-15 кілометрів від Чорткова (Тернопільська область). Підземні поштовхи можна було відчувати без спеціального обладнання у радіосі 100 кілометрів.

Сейсмологи кажуть, що це був землетрус із магнітудою 4,3 бала. Очевидці повідомляють про відчутні поштовхи у різних містах регіону. 

"Прокинувся від того, що гудить і ліжко рухається": в Україні стався землетрус."Прокинувся від того, що гудить і ліжко рухається": в Україні стався землетрус.

«Сьогодні о 06:17:57 засобами Головного центру зареєстровано відчутний землетрус на території України. Попередні розрахунки: координати 48,93 пн.ш. 25,88 сх.д. Тернопільська область, магнітуда М=4.3, розрахункова інтенсивність 5 балів. За повідомленнями, землетрус відчувався людьми на відстані біля 100 км», – йдеться в повідомленні українського центру контролю за сейсмологічною ситуацією.

За інформацією ДСНС України, підземні поштовхи найбільше відчувалися у Чортківському районі, частково у Тернопільському районі та в Тернополі. На щастя, суттєвих збитків внаслідок землетрусу не зафіксовано. 

Люди, які відчули землетрус, розповіли про це VolcanoDiscovery.

«Страшно було, ми спали і розбудилися від тряски», – розповіли жителі Чорткова, які відчували слабкі вібрації впродовж 30 секунд.

«Прокинувся від того, що гудить і ліжко рухається. Дуже неприємні відчуття. Кіт теж зірвався з ліжка», – розповів житель Чорткова, який відчував помірні поштовхи впродовж 10-15 секунд.

«Відчуття ніби поїзд завели і почало трясти стінами секунд 3-5», – розповіли жителі Заліщиків Тернопільської області.

Найдальша точка, де люди відчули землетрус – місто Кам’янець-Подільський. Мешканці міста стверджують, що чули сильний гул, дзвін та відчували вібрації.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах