Морозів не бояться: як розважаються саудити у Львові

Морозів не бояться: як розважаються саудити у Львові. Фото: Юрій Богун

Морозів не бояться: як розважаються саудити у Львові. Фото: Юрій Богун

Події
26 вересня 2021 11:44

Незважаючи на різке похолодання, туристи з арабських країн продовжують масово прибувати до Львова. Їх дуже приваблює архітектура культурної столиці України, але найбільше – її природа. За 5-7 днів відпочинку один арабський турист в середньому витрачає 2 500 доларів. Читайте всі новини про туристів у Львові.

На відміну від львів'ян, чимало яких у вересні ще гуляють вулицями у босоніжках та шортах, туристи з Саудівської Аравії з похолоданням одягають на себе надзвичайно багато речей. Ще б пак! На батьківщині у них зараз +40 градусів. Втім, холод не стає їм на заваді подорожі до міста Лева. А дощ навпаки тішить! Злива для саудитів і саудиток — найкраща львівська атракція. 

Морозів не бояться: як розважаються саудити у Львові. Фото: Юрій Богун Морозів не бояться: як розважаються саудити у Львові. Фото: Юрій Богун

Морозів не бояться: як розважаються саудити у Львові. Фото: Юрій Богун Морозів не бояться: як розважаються саудити у Львові. Фото: Юрій Богун

За словами заступника голови  Львівської облдержадміністрації Віталія Загайного, за літо та кілька тижнів вересня, що минули, авіакомпанією «Flynas» із аравійських міст Бурайда та Джиддадо до Львова виконано майже 80 рейсів, якими до міста Лева прибули близько 9 тисяч гостей.

"За 5-7 днів відпочинку один арабський турист в середньому витрачає 2500 доларів", — підрахував Загайний.

Гостям із Саудівської Аравії подобається архітектура Львова, але вони готові пожертвувати нею заради дня, проведеного у парку. До того ж, саудити й саудитки дуже не люблять ходити пішки, а більшість львівських екскурсій – піші. Тож рятує хіба "Чудо поїзд".

Втім, попри любов до української природи, туристи з Саудівської Аравії не проти погуляти вечірньою площею Ринок, Староєврейською, Краківською, Сербською, Вірменською, послухати вуличних музикантів, не проти піти на ринок і поторгуватися з продавцями, чи посидіти у котрійсь із затишних львівських кав'ярень.

Нагадаємо, що у 2021 році в Україні суттєво зросла кількість туристів із Саудівської Аравії, США, Ізраїлю та країн Закавказзя. Як повідомили у Державному агентстві розвитку туризму, кількість іноземних гостей, які прибули в Україну в першому півріччі 2021 року, порівняно з другим півріччям 2020 року, збільшилася на 9%.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах