Напилась молока з ринку: у львів’янки діагностували рідкісну інфекцію

У львів’янки діагностували рідкісне інфекційне захворювання бруцельоз. Фото: pexels.com

У львів’янки діагностували рідкісне інфекційне захворювання бруцельоз. Фото: pexels.com

Події
27 вересня 2021 09:50

У 66-річної львів’янки діагностували рідкісне інфекційне захворювання бруцельоз. Її госпіталізували до Львівської обласної інфекційної лікарні. Читайте новини Львова на VG Львів.

Заразитися інфекцією можна від великої і малої рогатої худоби. Жінка купувала молоко та сир на ринках, а перед вживанням не обробляла їх термічно. Як повідомила у Facebook головна санітарна лікарка Львівщини Наталія Тімко-Іванченко, це перший випадок бруцельозу на Львівщині за останні щонайменше п'ять років.

Жінка скаржилася на болі в суглобах та підвищену пітливість протягом двох місяців. Її турбував біль у суглобах, підвищена пітливість, підвищена температура тощо.

«Головне джерело інфекції — велика і дрібна рогата худоба, а також свині. Інколи бруцели можуть уражати собак і кішок. Основний шлях передавання інфекції людині — аліментарний (через уживання заражених продуктів), рідше — контактний чи аерогенний. Інкубаційний період захворювання — 1–4 тижні. Однак у деяких випадках він може тривати до двох місяців», – написала Наталія Тімко-Іванченко.

Симптоми бруцельозу дуже різноманітні. Найчастіше хвороба починається гостро, з підвищення температури тіла до 39–40 градусів, супроводжується ознобом, рясним потовиділенням, слабкістю, болем у м’язах і суглобах, а також обмеженням рухливості суглобів. Хвороба може розвиватися і поступово. У цьому випадку характерні субфебрильна температура (37,1–38 градусів), безсоння, зниження апетиту, головний біль і дратівливість. Суглоби і м’язи також болять, але біль не гострий. Лімфатичні вузли збільшуються. Згодом температура підвищується, і всі симптоми посилюються. Ці прояви то стихають, то знову повертаються упродовж 3–4 тижнів.

Летальність для людей не перевищує 2–4%, але хвороба схильна до переходу в хронічну форму і може спричинити довготривалу втрату працездатності та інвалідність.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах