Яким він буде: у Львові облаштують парк пам’яті Героїв

У Львові облаштують парк пам’яті Героїв. Фото ілюстративне: pexels.com

У Львові облаштують парк пам’яті Героїв. Фото ілюстративне: pexels.com

Події
01 жовтня 2021 13:16

У Львові облаштують парк пам’яті Героїв. Дерева висадять напередодні Дня Захисника та Захисниць України, який відзначають 14 жовтня, поблизу Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Читайте новини Львова на VG Львів.

Як повідомила директорка Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій Світлана Ткачук, 13 жовтня висаджуватимуть дерева члени родин загиблих військових. Їх у Львові є близько 90, пише Тvoemisto.tv.

«13 жовтня будемо висаджувати дерева, облаштуємо парк пам’яті героїв. Вони самі обиратимуть, яке дерево посадити. Ми ж підготуємо дерева і місце. Це все дуже особисте, тривожне для родин загиблих. Цей парк стане місцем, де люди зможуть відпочити, пригадати, доглядати за тим деревом. Але це не лише для родин, це для усіх львів’ян», – розповіла вона.

Керівниця управління екології Олександра Сладкова зазначила, що парк облаштують біля Високого замку. Зараз там готують територію для висадки декоративних плодових дерев.

«Збираємось висадити різні сорти декоративних яблунь і інші плодові дерева, можливо, сливи, груші, ще черемху. Це виглядатиме як райський куточок. Дерева не цвістимуть одночасно», – додала вона.

Всі дерева будуть позначені. На них розвісять спеціальні жетони, де буде інформація про загиблого, рік його народження і смерті, а також частина, в якій він служив. На закупівлю дерев виділять 200 тисяч гривень з міського бюджету Львова.

Нагадаємо, у жовтні українці будуть мати можливість відпочити на додаткових вихідних. Їх нам подарує День захисника України, який відзначають 14 жовтня

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах