Навчатимуться стоячи: у львівських школах встановили парти-конторки

Навчатимуться стоячи: у львівських школах встановили парти-конторки. Фото: міськрада

Навчатимуться стоячи: у львівських школах встановили парти-конторки. Фото: міськрада

Події
07 жовтня 2021 10:31

У львівських школах встановили парти-конторки — столи за якими можна працювати стоячи. Навчатися за новими партами вже можуть першокласники у школі №31, ліцеї імені Стуса та ліцеї №52 імені Лобачевського. Читайте новини Львова на VG Львів.

Цього року стартував пілотний проєкт із впровадження таких парт у школах міста. Кожних 15 хвилин учні змінюють своє положення із сидячого на стояче та навпаки. Така зміна поз займає менш як одну хвилину.

Вчителі та ініціатори проєкту в жодному випадку не змушують дітей весь час стояти, а лише рекомендують регулярно змінювати свою позу і створюють для цього відповідні умови в навчальних класах. Парти-конторки залишаться з дітьми до 11 класу.

Організатори заходу зазначають, що згідно з медичними дослідженнями, понад 80% часу поза сном діти проводять в сидячому положенні. Це негативно впливає на їхнє здоров’я та може призвести до непоправних наслідків у майбутньому.

Ще у 2018 році ініціативна група почала вивчати іноземний досвід щодо боротьби з малорухливістю у школах. Виявилося, що в багатьох закордонних школах у класах, де є звичайні парти, використовуються також так звані парти-конторки. Схожі проєкти діють у Великій Британії, Німеччині, Японії, Австралії, а у США так навчаються вже понад 1 мільйон учнів. Крім поліпшення постави та зору, учні стають більш сконцентрованими, у них покращується пам'ять і навіть поведінка.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах