Скільки платять і кого шукають львівські працедавці: статистика

Скільки платять і кого шукають львівські працедавці: статистика. Фото: pexels.com

Скільки платять і кого шукають львівські працедавці: статистика. Фото: pexels.com

Події
07 жовтня 2021 12:42

Від початку жовтня фірми і компанії Львова та області шукають працівників. Нині відкрито понад 6 тисяч вакансій. Зараз соціальні послуги для працевлаштування отримують понад 16,4 тисяч безробітних жителів Львівщини. Читайте новини Львова на VG Львів.

За словами директора Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка, у перші дні жовтня левову частку вакансій склали вакансії для робітників – 67%, ще 25 відсотків – для службовців, а решта – для людей без професії.

Найбільшу кадрову потребу відчувають підприємства переробної промисловості, які заявили про наявність 1,4 тисячі вакансій із середньою заробітною платою 9,3 тисяч гривень.

Удвічі менше працівників шукають заклади оптової та роздрібної торгівлі. Вони пропонують середню зарплату 7,5 тисяч гривень.

Установи державного управління й оборони, а також обов’язкового соціального страхування пропонують роботу людям, які погодяться працювати за 8,1 тисяч гривень.

Найвищі шанси працевлаштуватися мають кваліфіковані робітники з інструментом. Для них відкрито 1,8 тисяч вакансій із середньою заробітною платою 9,3 тисяч. Ще 1,3 тисячі пропозицій зайнятості адресовано операторам і складальникам устаткування та машин із середньою зарплатою – 8,6 тисяч. Також робота є для робітників сфери торгівлі та побутових послуг, котрим працедавці в середньому готові платити 7,3 тисяч.

Закономірно, що найбільше вільних робочих місць і вакантних посад зафіксовано у Львівському міському центрі зайнятості (2,6 тисяч вакансій), понад півтисячі – у Пустомитівській районній філії ЛОЦЗ, більш як 250 – у Бродівській і Золочівській РФ ЛОЦЗ.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах