Будуть діти — зрозумієш: біля львівського гіпермаркету облаштували нову розмітку

У Львові облаштували нову розмітку для паркування автомобілів людей із дітьми. Фото: Андрій Кузьма

У Львові облаштували нову розмітку для паркування автомобілів людей із дітьми. Фото: Андрій Кузьма

Події
11 жовтня 2021 13:48

На вулиці Володимира Великого у Львові облаштували нову розмітку для паркування автомобілів людей із дітьми. Нові знаки встановили біля гіпермаркету «Ашан». Читайте новини Львова на VG Львів.

Член комісії з безпеки дорожнього руху Володимир Харчихін зазначив, що це передбачено ухвалою Львівської міськради ради від жовтня 2019 року та погоджено в Департаменті патрульної поліції України, пише Tvoemisto.tv.

«Офіційні загальнодержавні норми цього не передбачають, однак ми зверталися в департамент патрульної поліції в Києві, вони мають право погоджувати розмітку, дорожні знаки, інші засоби організації дорожнього руху в експериментальному порядку. Нам їх погодили і це законно у Львові застосовувати. Зокрема, вели перемовини про таке облаштування з різними ТРЦ», – зазначив він.

За словами голови громадської організації «Батьки в Дії» Юлії Гвоздович, депутати погодили такі місцеві знаки в межах експерименту.

«Ми зверталися до ЛМР, знімали ролик, де пояснювали, навіщо потрібно батькам з дітками окремі паркомісця. Попередньо вони мали трішки інший вигляд. Окрім цього, затвердили цю ухвалу не лише для торгових центрів, а як місцевий знак. Були наради з представниками супермаркетів, ТРЦ, зокрема «Сільпо», «Арсен», «Ашан», вони всі погодилися це облаштувати», – додала вона.

Місця для паркування автомобілів батьків із дітьми були біля СТРЦ «Спартак», що на вулиці Івана Мазепи, та «Епіцентру» на вулиці Городоцькій, однак їх прибрали.

«Коли витягувати дитину з автокрісла, треба широко відкрити двері, бо по-іншому це буде складно зробити. Особливо якщо це автокрісло-люлька, коли там немовля. Так само, аби розкласти візок, потрібне безпечне місце. Ми бачили, як це працює за кордоном, завжди 2-3 місця є під кожним ТРЦ заброньовані для сімей з немовлятами», – зазначила Юлія Гвоздович.

За словами Володимира Харчихіна, наразі це працює як соціально-інформативна ініціатива. Якщо вона пройде вдало, то, можливо, це затвердять на державному рівні і будуть вводити додаткові штрафи.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах