Нова хвиля Covid-19: на Львівщині зафіксували рекордну кількість викликів "швидкої"

В Україні зафіксували рекордну кількість звернень за номером «103». Фото: golos.ua

В Україні зафіксували рекордну кількість звернень за номером «103». Фото: golos.ua

Події
12 жовтня 2021 16:25

Цієї неділі, 10 жовтня, в Україні зафіксували рекордну кількість звернень за номером «103». Нарахували понад 44 тисячі викликів за добу. Читайте новини Львова за сьогодні.

Як повідомляє Міністерство охорони здоровя, на цей же період припала найбільша за всю історію кількість виїздів бригад екстреної медичної допомоги та відповідно госпіталізацій пацієнтів. Це пов’язано із новою хвилею коронавірусної хвороби Covid-19.

Як повідомив у коментарі директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис, на Львівщині за добу в середньому стається 140-160 викликів. Рекордну кількість зафіксували минулого понеділка, пише Тvoemisto.tv.

«Найбільшу кількість у нас зафіксували минулого понеділка, 4 жовтня. Тоді надійшло понад 180 викликів за добу. Це був пік. Зараз у середньому за добу кількість коливається в межах 140-160 викликів», – зазначив Орест Чемерис.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, за екстреною медичною допомогою потрібно звертатись, якщо відчуваєте біль у грудній клітці, задишку у стані спокою чи будь-які ознаки дихальної недостатності.

«Зокрема підставами для виклику «швидкої» є сатурація менше 92%, яку можна виміряти в домашніх умовах за допомогою пульсоксиметра, порушення свідомості та інші ознаки, які загрожують життю та свідчать про критичний стан», – додав Ляшко.

Висока температура тіла (більше 38 градусів) не є підставою для виїзду бригади екстреної медичної допомоги чи госпіталізації. Проте, якщо разом із температурою є будь-який із вищевказаних симптомів, варто викликати бригаду екстреної медичної допомоги. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах