Прикидалися копами: двоє львів'ян організували шахрайську схему

Двоє львів'ян організували шахрайську схему. Фото: поліція

Двоє львів'ян організували шахрайську схему. Фото: поліція

Події
18 жовтня 2021 14:10

Двоє мешканців Львівщини, представляючись поліцейськими, телефонували людям та вимагали гроші за те, щоб їхніх родичів не притягнули до кримінальної відповідальності. Читайте більше новин Львова.

У понеділок, 18 жовтня, у поліції Івано-Франківської області повідомили про затримання двох мешканців Львівщини, віком 34 та 37 років. За версією правоохоронців, затримані приїхали до Івано-Франківська влітку цього року. Шахрайськими методами вони виманювали гроші переважно у людей літнього віку. Чоловіки телефонували постраждалим, представлялися поліцейськими та вимагали гроші за начебто не притягнення їх родичів до кримінальної відповідальності.

Щоб врятували своїх близьких, мешканці погоджувались та передавали гроші шахраям. У такий спосіб псевдополіцеським вдалося отримати близько 100 тисяч гривень.

Двоє львів'ян організували шахрайську схему. Фото: поліціяДвоє львів'ян організували шахрайську схему. Фото: поліція

«Групу шахраїв при в’їзді у м. Галич, після скоєння чергового злочину. Під час огляду транспортного засобу, на якому рухались чоловіки, поліцейські виявили грошові кошти, мобільні телефони та інші речові докази», — повідомили у поліції.

37-річного мешканця Львівщини затримали. Йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Щодо іншого фігуранта ще триває процес оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. Поліцейські перевіряють затриманих на причетність до вчинення інших аналогічних злочинів на території Прикарпаття.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах