Перевищує показники "червоної" зони: завтра у Львівській області можуть оголосити локдаун

Перевищує показники "червоної" зони: завтра у Львівській області можуть оголосити локдаун. Фото: Юрій Богун.

Перевищує показники "червоної" зони: завтра у Львівській області можуть оголосити локдаун. Фото: Юрій Богун.

Події
19 жовтня 2021 15:39

Львівська область другий день поспіль перевищує показники "червоної" зони. Локдаун на території Львівщини можуть оголосити уже з середи, 20 жовтня. Про це під час брифінгу 19 жовтня заявив керівник департаменту охорони здоров’я Львівської обласної адміністрації Орест Чемерис. Читайте всі новини Львова.

У Львівській області другий день поспіль фіксують високі показники госпіталізації хворих на коронавірус та завантаженості ліжок з киснем. Якщо ситуація не зміниться, то вже завтра державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій матиме підстави оголосити на Львівщині «червону» зону карантину. Адже, згідно з постановою Кабміну, для посилення карантину до червоного рівня епіднебезпеки потрібно, щоб в регіоні три дні поспіль перевищували граничні показники принаймні двох з п’яти індикаторів – кількість госпіталізованих хворих, рівень зростання госпіталізацій, завантаженість ліжок з киснем, кількість ПЛР-тестів або відсоток виявлених хворих.

"Ми спостерігаємо високий показник госпіталізації пацієнтів. Якщо гранично допустимою нормою є 60 госпіталізацій на 100 тисяч населення, то в нас є далеко за 70. Крім того, уже другий день поспіль – 17 і 18 жовтня – ми перетинаємо граничну позначку 65% завантаженості ліжок з киснем. Якщо ми здолаємо цю позначку і сьогодні, то очікуємо на рішення державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про переведення в "червону" зону", – розповів Zaxid.net Орест Чемерис.

Окрім того, на межі допустимої норми 20% є і відсоток виявлення хворих на коронавірус: в останні три дні він коливається між 18,5% до 19,6%. Загалом, каже Орест Чемерис, область вже досягла пікових показників весняної хвилі Covid-19. Наприклад, за минулу добу на Львівщині зафіксували 65 смертей від ковіду, що є рекордним показником для будь-якого регіону України за час пандемії.

За словами Ореста Чемериса, зараз у стаціонарах Львівщини перебувають 2828 хворих на коронавірус, серед яких лише 2,5% вакцинованих. 

Станом на 19 жовтня, обмеження «червоної» зони уже діють у Запорізькій, Одеській, Донецькій, Дніпропетровській та Херсонській областях, а достатні для оголошення локдауну також мають Житомирська, Луганська та Сумська області.

Зазначимо, що «червона» зона передбачає суттєве посилення карантину в регіоні, зокрема закриття шкіл і університетів, ресторанів та кафе, ТРЦ, кінотеатрів, театрів та інших розважальних і культурних закладів, непродовольчих магазинів і ринків, спортзалів і фітнес-центрів, проведення концертів та спортивних змагань за присутності глядачів тощо. Також в області можуть обмежити пасажирські перевезення.

Додамо, що з 18 жовтня у Львові розпочалися перевірки ковід-сертифікатів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах