Львівщина — у лідерах: українці масово підробляють сертифікати вакцинації

Львівщина потрапила у трійку лідерів з підроблених ПЛР-тестів та Covid-19-сертифікатів. Фото: thedigital.gov.ua

Львівщина потрапила у трійку лідерів з підроблених ПЛР-тестів та Covid-19-сертифікатів. Фото: thedigital.gov.ua

Події
26 жовтня 2021 09:33

Львівщина потрапила у трійку лідерів серед областей з виготовлення фальшивих ПЛР-тестів та сертифікатів вакцинації проти Covid-19. Від початку року в Україні зафіксували понад 730 випадків, з яких 75 — у Львівській області. Читайте більше новин Львова за сьогодні.

Як повідомили в Нацполіції України, цього року найбільше проваджень відкрили на Волині (207), у Києві (98) та у Львівській і Рівненській області (по 75 у кожній). Протягом минулого тижня поліція вилучила майже 200 підроблених Covid-документів, відкрили близько 90 кримінальних проваджень. Понад 70 випадків зафіксували при перетині державного кордону.

«Суди першої інстанції упродовж останнього місяця ухвалили понад 10 обвинувальних вироків за фактами придбання та використання підроблених Covid-сертифікатів, зокрема під час перетину державного кордону. Винним особам призначено штрафи. Кримінальну відповідальність будуть нести і ті, хто фальшує документи, і ті, хто їх використовує», – сказав голова Національної поліції Ігор Клименко.

Нагадаємо, 18 жовтня у Львові розпочалися перевірки ковід-сертифікатів. Працівники торгівлі й сфери обслуговування мають бути вакцинованими або ж мати довідку про відсутність коронавірусу, інших варіантів немає.

Окрім цього, на Львівщині винесли перші в Україні вироки за підробку сертифікатів про вакцинацію від Covid-19.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах