Переміг Моргенштерна: найкращі відео з хештегом «Батько наш Бандера»

Переміг Моргенштерна: найкращі відео з хештегом «Батько наш Бандера».

Переміг Моргенштерна: найкращі відео з хештегом «Батько наш Бандера».

Події
26 жовтня 2021 10:47

В Україні другий тиждень поспіль не втрачає шаленої популярності флешмоб «Батько наш Бандера». Школярі, студенти, військові, артисти, священники та чиновники співають рядки з повстанської пісні, зриваючи шквал «лайків» і схвальних коментарів у соцмережах. «Батько наш – Бандера, Україна – мати. Ми за Україну будем воювати» – слова, які нині можна почути у майже всіх куточках країни.

VG Львів розповідає про те, як виник флешмоб, розвіюючи кілька фейків, які він породив, а також публікує найкращі відео з хештегом «батько наш бандера».

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як виник флешмоб «Батько наш Бандера»

Все почалося із відео, у якому четверо львівських школярок заспівали пісню «Батько наш Бандера» у класі, спричинивши шквал обурень у російському інформаційному просторі. Там, зокрема, постійно наголошують, що дівчата таким чином хотіли роздратувати свою проросійськоналаштовану вчительку. Втім, школярок цей факт дуже обурює. Кажуть, вони люблять свою педагогиню, вона патріотка і завжди їм в усьому допомагає.

«Ми цю пісню почули у виконанні чоловіків у TikTok. Нам дуже вона сподобалась. Почали її скрізь наспівувати. І так вийшло, що на уроці історії вивчали постать Степана Бандери. По закінченню уроку вирішили заспівати і записали на відео. І через тиждень воно почало розповсюджуватись по різних українських і російських пабліках, у новинах. Такої популярності ми не очікували», – розповіла Радіо Свобода одинадцятикласниця Ганна Петришин.

«Батько наш – Бандера» – співають від Львова до Донеччини

У різних українських містах і селах молодь підхопила пісню «Батько наш – Бандера» і цей флешмоб набуває дедалі більшої популярності у Twitter, TikTok та Instagram. 

У Слов’янську, що на Донеччині, дівчата у камуфляжних костюмах затанцювали під ремікс на цю пісню та ще й запустили червоний і чорний фаєри.

Державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» також приєднався до флешмобу «Батько наш Бандера». Хіт про провідника Організації українських націоналістів виконали в ефірі програми «Вечір з Миколою Княжицьким». 

А це до флешмобу приєдналися священники з Трускавця.

Бандера переміг Моргенштерна

«Батько Бандера» за кількістю пошукових запитів з України впевнено переміг «Cкачать Моргенштерна». На це вказують статистичні дані ресурсу Google Trends.

Переміг Моргенштерна: найкращі відео з хештегом «Батько наш Бандера» фото 1Переміг Моргенштерна: найкращі відео з хештегом «Батько наш Бандера» фото 1

Цікаво, що найбільше таких пошукових запитів зафіксовано навіть не з України, а з Канади. 

Насправді пісня дуже журлива

Хоча зараз цю композицію використовують, як жарт та тролінг, але насправді це – стилізація під журливу повстанську пісню. У ній йдеться про те, що герої спочатку отримують важкі поранення в бою з росіянами, а потім гинуть і їхні матері пишуть на могилах слова: "Слава Україні". 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах