Що з нею буде: радянську зірку з Марсового поля демонтували

Радянську зірку з Марсового поля демонтували. Фото: Четверта студія

Радянську зірку з Марсового поля демонтували. Фото: Четверта студія

Події
26 жовтня 2021 12:20

Напередодні, 25 жовтня, у Львові демонтували зірку із серпом та молотом на «Марсовому полі». Надалі радянську символіку перевезуть у музей «Територія терору». Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Відповідне відео оприлюднили представник руху «Суспільство майбутнього».

Так, демонтаж радянської зірки, яка була розташована на військовому меморіалі «Марсове поле», стартували 25 жовтня на виконання рішення виконкому Львівської міськради. Далі її перевезуть у музей «Територія терору», пише 032.ua.

«Займаємося декомунізаційними процесами вже не перший рік. Саме ми були ініціаторами демонтажу Монументу слави, врешті прийшла черга зірки. Ми запропонували працівникам, які були на місці, допомогти і також попрацювати перфоратором. Демонтовувати такі речі - це насолода. Повністю розбито бетонний каркас. Зірка фактично вже ні до чого не прикріплена і просто чекає на те, щоб її перевезли у музей "Територія терору"», - розповів ветеран російсько-української війни, представник руху «Суспільство майбутнього» у Львові Антон Петрівський.

Наразі радянську зірку повністю демонтували і найближчим часом її передадуть у музей «Територія терору». За попередньою інформацією, її мають перевезти завтра, 27 жовтня.

Радянську зірку з Марсового поля демонтували. Фото: Антон ПетрівськийРадянську зірку з Марсового поля демонтували. Фото: Антон Петрівський

Радянську зірку з Марсового поля демонтували. Фото: Антон ПетрівськийРадянську зірку з Марсового поля демонтували. Фото: Антон Петрівський

До слова, Меморіальний знак – це збільшена копія радянського ордену за участь у Другій світовій війні. Його спершу видавали за певні досягнення у бойових діях радянським військовим, а потім усім учасникам війни. Щороку 9 травня саме сюди кладуть квіти та палять лампадки ветерани Другої світової. А у 2019 році цей знак закидали яйцями.

Нагадаємо, 21 квітня стартували роботи з демонтажу Монументу слави, що на вулиці Стрийській у Львові. Залишки монументу забрав Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія Терору».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах