Загинули п'ятеро людей: експерти назвали причини авіакатастрофи біля Львова

Загинули п'ятеро людей: експерти назвали причини авіакатастрофи біля Львова. Фото: facebook.com/Панорами з неба

Загинули п'ятеро людей: експерти назвали причини авіакатастрофи біля Львова. Фото: facebook.com/Панорами з неба

Події
03 листопада 2021 17:08

Національне бюро з розслідування авіаційних подій назвало остаточні результати технічного розслідування катастрофи літака АН-12, внаслідок якої загинули п'ятеро людей. Трагедія сталася два роки тому у селі Сокільники, що біля Львова. Читайте всі новини Львова.

Технічне розслідування трагедії, яка сталася 4 жовтня 2019 року біля Львова, проводила спеціальна комісія Національного бюро з розслідування авіаційних подій, залучали експертів львівського аеропорту, Державного підприємства обслуговування повітряного руху, ДП «Антонов» та авіакомпанії «Україна-Аероальянс», яка була власницею літака.

Загинули п'ятеро людей: експерти назвали причини авіакатастрофи біля Львова. Фото: city-adm.lviv.ua.Загинули п'ятеро людей: експерти назвали причини авіакатастрофи біля Львова. Фото: city-adm.lviv.ua.

За висновками комісії, на момент катастрофи повітряне судно, зокрема двигуни та паливна система, були повністю справні, а екіпаж був досвіченим. Головною причиною падіння літака назвали фізичний стан та перевтому екіпажу, який не встиг відпочити між рейсами.

«Найбільш імовірно причиною авіаційної події, зіткнення справного повітряного судна з землею під час заходження на посадку в умовах туману, стала неспроможність екіпажу виконувати політ в приладових умовах внаслідок ймовірної фізичної перевтоми, що призвело до неусвідомленого зниження літака нижче глісади та зіткнення із землею», – йдеться у висновках комісії.

Загинули п'ятеро людей: експерти назвали причини авіакатастрофи біля Львова. Фото: facebook.com/Панорами з небаЗагинули п'ятеро людей: експерти назвали причини авіакатастрофи біля Львова. Фото: facebook.com/Панорами з неба

Зазначено, що ще одним фактором авіакатастрофи, могла стати перевантаженість літака. На момент злету літак був переватажений на 5,4 тонни за максимальну злітну масу. Саме це могло призвести до збільшення використання палива, залишок якого не дозволяв здійснити переліт на запасний аеродром у Борисполі, тому екіпаж попросив дозаправку у Львові. Під час спроби посадки у львівському аеропорту літак низився нижче глісади (траєкторія польоту, коли літак знижується перед посадкою), внаслідок чого зіткнувся з деревами та впав на землю у Сокільниках, не долетівши близько 1,5 кілометра до злітно-посадкової смуги аеропорту.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах