Укол життя: для львів'янки Вікторії Полюги зібрали необхідні 50 мільйонів

Для львів'янки Вікторії Полюги зібрали необхідні 50 мільйонів. Фото: facebook.com/SaveVictoriaTogether

Для львів'янки Вікторії Полюги зібрали необхідні 50 мільйонів. Фото: facebook.com/SaveVictoriaTogether

Події
04 листопада 2021 14:30

Для львів’янки Вікторії Полюги, у якої діагностували спінальну м’язову атрофію (СМА), зібрали необхідні близько 50 мільйонів гривень на укол Zolgensma, який допоможе врятувати їй життя. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Збір грошей на порятунок маленької львів’янки стартував ще навесні цього року. У дівчинки рідкісне генетичне захворювання – спінальна м’язова атрофія (СМА). Ця недуга ослаблює тіло та забирає здатність тримати голову, ходити, а далі – ковтати та дихати. Дитина потребує укол, який необхідно зробити у віці до двох років.

Сьогодні, 4 листопада, у благодійному фонді оголосили про завершення збору коштів для Вікторії Полюги. Останній мільйон для порятунку дівчинки перерахували батьки хворого на СМА хлопчика Кирила Кондрашова з Донеччини, який цього року виграв безкоштовний укол, пише Zaxid.net.

Днями батьки маленької Вікторії отримали новий рахунок від клініки у Сан-Антоніо на суму близько 50 мільйонів гривень. Американська клініка готова прийняти дівчинку на лікування до 10 грудня.

«За весь період збору найбільша сума, з тих, які надходили на рахунок фонду для допомоги Вікторії – це був 1 млн грн. Найменші суми – це було по 2-4 грн на картки. Станом на вересень вдалося зібрати половину необхідних коштів. Тоді ми – волонтери і батьки дівчинки – зрозуміли, що треба зробити те саме, просто ще раз. І все вдалося. Хоча на початках, коли вартість лікування стартувала з 65 млн грн, багато-хто не вірив, що це можливо», – розповіла волонтерка Наталія Гаврилів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах