Бракує апаратів ШВЛ і медиків: у львівській лікарні розгортають додаткові ковідні ліжка

У львівській лікарні розгортають додаткові ліжка для хворих на коронавірус. Фото: hromadske.radio

У львівській лікарні розгортають додаткові ліжка для хворих на коронавірус. Фото: hromadske.radio

Події
05 листопада 2021 15:40

У львівській Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги терміново розгортають додаткові реанімаційні ліжка для хворих на коронавірус. Тепер їх буде вдвічі більше. Читайте більше новин Львова за сьогодні.

Пацієнтів, які потребують реанімації стає щоразу більше. В лікарні для таких важких хворих було 50 реанімаційних ліжок, а до понеділка їх буде 100.

«Серед госпіталізованих хворих дуже велика частка тих, які потребують інтенсивної терапії. Якщо минулої хвилі ми мали 500-600 пацієнтів в клініці, з яких 25-30 максимум потребувало інтенсивної терапії, то сьогодні з 461 пацієнта, які є в стаціонарі, потребують інтенсивної терапії майже 100 пацієнтів. Адміністрація лікарні прийняла рішенняи розгорнули додаткові реанімаційні ковідні ліжка і з понеділка реанімація буде мати на 100 ліжок», — розповіла zaxid.net завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні Наталія Матолінець.

За її словами, також потрібні додаткові апарати для штучної вентиляції легень та медичний персонал. В п’ятницю, 5 листопада, вже розгорнули 15 реанімаційних ліжок, бо хворих, які потребували інтенсивної терапії, було значно більше, ніж місць.

«Ці 15 ліжок ми розгорнули у «червоній зоні» лікарні, а з понеділка на першому поверсі клініки буде розгорнуто ще 35 ліжок, щоб в загальній кількості нам вийти на 100 ліжок», — додала Наталія Матолінець.

Нагадаємо, за попередню добу на Львівщині виявили 1758 позитивних ПЛР-тестів. Серед нових випадків інфікування – 652 львів’яни. У місті померло вчора 19 хворих.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах