Голодні, зневоднені, з переламаними хвостами: подружжя львів'ян знущалося над тваринами

Голодні, зневоднені, з переламаними хвостами: подружжя львів'ян підозрюють у знущанні над тваринами. Фото: facebook.com/ЛКП "Лев" (умовне)

Голодні, зневоднені, з переламаними хвостами: подружжя львів'ян підозрюють у знущанні над тваринами. Фото: facebook.com/ЛКП "Лев" (умовне)

Події
07 листопада 2021 09:32

У Львові поліція відкрила кримінальне провадження за жорстоке поводження з тваринами на подружжя Сніжани та Ігоря Кравців. У пари неформалі вилучили близько 20 тварин у важкому стані: голодні, зневоднені, а у котів ще й переламані хвости. Читайте всі новини Львова

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Голодні, зневоднені, з переламаними хвостами: подружжя львів'ян підозрюють у знущанні над тваринами. Фото: facebook.com/Спільнота Собачників Львова Голодні, зневоднені, з переламаними хвостами: подружжя львів'ян підозрюють у знущанні над тваринами. Фото: facebook.com/Спільнота Собачників Львова

Повідомлення від зооволонтери про жорстоке поводження з тваринами надійшло у поліцію 4 листопада. За словами заявників, мешканці одного з будинків на вулиці Замарстинівській у Львові утримують у своєму помешканні в жахливих умовах 17 тварин – собак та котів. 

Поліція провела обшуки за вказаною адресою та знайшла вісім собак і дев'ять котів, які були зневоднені, голодні і хворі. Волонтери, які були присутні під час обшуку, відвезли тварин у приватну ветеринарну клініку, де їм надали допомогу. Одна собака під час надання допомоги все ж померла.

Тварин не годували, їхню їжу з'їдали самі

Як розповіла Zaxid.net зооволонтерка Ірина Головко, це вже не перший випадок, коли у Сніжани та Ігоря Кравців вилучають тварин. Подружжя бере собак і котів із вулиці та морить голодом.

Волонтери думали, що молода пара просто не має, чим годувати тварин, і періодично приносили їм кашу для собак та обрізки м’яса. Та згодом з’ясувалось, що Сніжана та Ігор самі їли цю кашу, а тварин не годували і навіть не давали їм води. 

У багатьох котів – зламані хвости

За словами зооволонтерки, тварини виглядали погано, у багатьох котів були зламані хвости, всі були зневоднені – коли ми привезли їх в клініку, вони спочатку не дивились на їжу, а кинулись до води. У квартирі був такий запах, що, мабуть, там не одна собака померла. 

Збирали тварин у різних містах

«Після допису про Сніжану та Ігоря у групах зоозахисників і волонтерів у соцмережах ми стали отримувати повідомлення про те, що подружжя збирало собак і котів і в Тернополі, і в Хмельницькому, і в інших містах під різними приводами – для мами, для бабусі. При цьому просили віддати їм тварин терміново. Перед тим, як вчора їх помітили на Левандівці, де вони ходили з битою і мішком», – розповіла Ірина Головко.

Директор Львівського комунального «Лев» Андрій Пінчук розповів, що пара кілька разів із періодичністю у кілька тижнів зверталась до них із проханням терміново дати їм собаку чи кота.

«Ці люди виглядали дивно, тому ми їм відмовляли. Ми не даємо тварин людям, які виглядають нетверезими, дивно себе поводять, не можуть пояснити причини звернення», – сказав Андрій Пінчук.

Втім, за його словами, у поліцію про це не повідомляли, тому що не було причини – не можна написати заяву на людину, яка хоче забрати тварину.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах