У Львові відкриють для туристів вхід до підземної річки Полтви

У Львові відкриють для туристів вхід до підземної річки Полтви

У Львові відкриють для туристів вхід до підземної річки Полтви Фото: facebook.com/Андрій Риштун

Події
19 листопада 2021 11:05

У межах креативного простору LEM Station у Львові відкриють частину підземної річки Полтви. Туди планують водити екскурсії. На річку можна буде подивитись через спеціальне скло.

Простір на території колишнього трамвайного депо вже готують до відкриття. Доступ у колектор обмежуватиме спеціальне скло, однак ініціатори проекту планують  проводити екскурсії у колектор до річки.

У Львові відкриють для туристів вхід до підземної річки ПолтвиУ Львові відкриють для туристів вхід до підземної річки Полтви Фото: facebook.com/Андрій Риштун

«У рамках наших домовленостей з містом, площа, яка межує з ангаром, має незабаром перетворитись на громадський простір. Оскільки колектор під площею є в аварійному стані, «Львівводоканал» зобов’язав нас провести санацію, зробити його максимально безпечним. Відповідно, ми вирішили зробити реконструкцію східців, щоб туди був безпечний доступ. І оскільки у Львові не так багато місць, де є доступ до річки, у нас виникла нас є ідея її відкрити для огляду», – розповів ZAXID.NET керівник LEM Station Михайло Лемак.

До Полтви зможуть водити екскурсії лише у присутності фахівців. Поки погодження від міськради не буде, на річку можна буде подивитись через спеціальне скло.

У Львові відкриють для туристів вхід до підземної річки ПолтвиУ Львові відкриють для туристів вхід до підземної річки Полтви Фото: facebook.com/Андрій Риштун

«Ми намагаємось створити максимальну безпеку для людей, які перебувають на об’єкті. Такі речі потребують додаткового узгодження. Нам би дуже хотілось, щоб на територію трамвайного депо могли заїжджати екскурсійні трамваї, і нам би дуже хотілось, щоб люди могли спуститись до Полтви», – зазначив Михайло Лемак.

За його словами, навесні 2022 року LEM Station презентує детальний проект площі з відкритою частиною Полтви, а вже восени наступного року мають завершити усі роботи.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах