Заробили немало: на Львівщині викрили масштабну схему підроблення ковід-сертифікатів

На Львівщині викрили масштабну схему з підроблення ковід-сертифікатів. Фото: lv.npu.gov.ua

На Львівщині викрили масштабну схему з підроблення ковід-сертифікатів. Фото: lv.npu.gov.ua

Події
15 листопада 2021 12:36

У Львові та області викрили масштабну схему підроблення сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу. Читайте більше новин Львова за сьогодні.

Як встановили правоохоронці, учасники злочинної групи мали розподілені обов’язки – одні займалися пошуком людей, які хочуть отримати свідоцтва про вакцинацію без фактичного щеплення, інші безпосередньо виготовляли сертифікати та надсилали їх замовникам.

12 листопада було проведено чотири санкціоновані обшуки у Львові та області за місцями проживання підозрюваних та у транспорті одного з них.

Фото: lv.npu.gov.uaФото: lv.npu.gov.ua

«Під час обшуків  правоохоронці виявили та вилучили кілька десятків сертифікатів про вакцинацію, печатки медичних установ та лікарів, комп’ютерну техніку, на якій здійснювалось виготовлення підроблених паспортів про вакцинацію, бланки медичної лабораторії з підписом та печаткою, банківську картку, на яку здійснювався переказ коштів за підроблені сертифікати, а також гроші, отримані злочинним шляхом, у сумі понад 7900 євро та 2300 доларів США», — повідомили у поліції Львівщини.

Фото: lv.npu.gov.uaФото: lv.npu.gov.ua

Учасниками групи виявилися 42-річний уродженець Запоріжжя, який здійснював пошук замовників, 24-річна мешканка Львівської області, яка безпосередньо виготовляла підроблені сертифікати, та 33-річний львів’янин, який розсилав готові сертифікати поштою. Усім трьом повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Їм загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах