Львів’янин вперше в Україні отримав 4 роки за ґратами за напад із гомофобних мотивів

Львів’янин вперше в Україні отримав 4 роки за ґратами за напад із гомофобних мотивів

Львів’янин вперше в Україні отримав 4 роки за ґратами за напад із гомофобних мотивів Фото: facebook.com/Сергій Савін

Події
16 листопада 2021 16:31

Львів’янин вперше в Україні отримав реальний термін за напад із гомофобних мотивів. Чоловік проведе за ґратами понад 4 роки. Таке ришення виніс  Галицький районний суд Львова 25-річному хулігану за напад на поета Сергія Савіна та музиканта Максима Вербу.

Судове засідання відбулося у понеділок, 15 листопада.

«ГО «Інсайт» домоглася першого реального терміну за злочин на ґрунті ненависті у справі з гомофобним нападом у Львові! Те, що сьогодні сталося – значна та важлива подія для усіх нас! Суд призначив реальний, а не умовний термін для злочинця за гомофобний напад! Дякуємо нашій адвокатці Оксані Гузь за ведення справи та за те, що гомофобний мотив злочину не був проігнорований судом», – повідомили на сторінці громадської організації «Інсайт», яка займається психологічною та юридичною підтримкою ЛГБТ-спільноти.

Львів’янин вперше в Україні отримав 4 роки за ґратами за напад із гомофобних мотивівЛьвів’янин вперше в Україні отримав 4 роки за ґратами за напад із гомофобних мотивів Фото: facebook.com/Insight LGBTQ NGO

У повідомленні зазначено, що суд врахував попередню судимість підсудного з невідбутим покаранням та засудив його до позбавлення волі терміном на 4 роки та 1 місяць. Вирок ще може бути оскаржений сторонами протягом 30 днів. 

Нагадаємо, що у липні цього року у центрі Львова група молодиків напала на двох хлопців. Поета Сергія Савіна та його друга Максима Вербу побили, після чого викрали у них гаманець та телефон. За підозрою у вчиненні злочину затримали чотирьох осіб. Це вже другий вирок у цій справі. Один із нападників вже отримав 4 роки умовного терміну. Також ще мають відбутися судові засідання щодо ще двох підозрюваних.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах